Úgy tűnik a Facebook a virtuális valóságon keresztül is szeretne kapcsolatba lépni a felhasználóival, ezért nemrég bemutatta a 3D posztokat, amellyel lehetővé teszi az emberek számára, hogy a 3D-ben készült digitális objektumokat  is megismerhessék a közösségi médiában vagy akár “kölcsönhatásba” is léphessenek azzal.

Így működik a 3D poszt

A közösségi óriás így már támogatja a gITF 2.0 fájlformátumot is a Facebook bejegyzések elkészítésénél, ami az iparági standardnak számít. A kiterjesztés lehetőséget biztosít a különböző megvilágítási effektek és a realisztikus technikák alkalmazására is, ami óriási élményt nyújthat majd a későbbiekben a felhasználóknak.

A gITF 2.0 segítségével az alkotók könnyedén megoszthatják az általuk készített 3D tartalmakat a Facebookon, amelyet a többi felhasználó a normál bejegyzésekhez hasonlóan megoszthat vagy akár be is ágyazhat bármilyen weboldalra.

A Sony és a Jurassic World FB oldala már ki is próbálta az új lehetőséget:

We’re excited to announce that you can now share your 3D Creator scans direct to Facebook! http://bit.ly/FB-Xperia-XZ1-3DCreator

Közzétette: Sony Mobile – 2018. február 20., kedd

Get a closer look at Blue — in 3D. Add her to your photo or video with #JurassicWorld effect on your Facebook camera here: http://unvrs.al/JWFBCam

Közzétette: Jurassic World – 2018. február 20., kedd

Érdekel a virtuális valóság világa? Olvasd el az alábbi bejegyzéseinket is:

Forrás: WERSM