Nemrég számoltunk be róla, hogy a Boomerang és Superzoom után egy új ún. portré funkcióval bővülhet az Instagram Stories kamerájának eszköztára. Ebben a bejegyzésben most további 3 érdekességet szeretnénk a figyelmedbe ajánlani, amit bármikor bedobhat az Instagram.

Ilyen a Cinemagraph, amelyet a WABetaInfo csapata talált meg korábban az Instagram kamerájában egy olyan alkalmazás segítségével, ami lehetővé teszi a rejtett funkciók feloldását az platformon. A Cinemagraph olyan tartalom elkészítését teheti majd lehetővé, ami átmenetet képez az animációk és a fényképek között. Jelenleg ezt egy külön appban tudjuk csak megtenni. Íme néhány inspiráló példa az alkalmazás Youtube csatornájáról:

A WABetaInfo azt is bejelentette, hogy az Instagram valószínűleg csevegőfunkciót is tartalmazni fog, ahol egyelőre bejövő, olvasatlan és csillagozott szűrők találhatóak.

További érdekességként került nyilvánosságra az is az Instagrammal kapcsolatban, hogy az alkalmazás támogatni fogja az adatok letöltésének lehetőségét, amelyet így akár a felhőbe is eltárolhatunk. Ez egyébként nem az Instagram kezdeményezése, hanem a május 25-ig bevezetésre kerülő GDPR egyik kötelező eleme.

A fenti 4 újdonsággal kapcsolatban azonban semmiféle garancia sincs, hiszen ezek mindegyike csupán feltételezés. Reményeink szerint azonban minél több megvalósulhat majd a jövőben.

Forrás: TNW