A Dropbox legújabb marketing és branding kampányában egy iszonyú látványos videót mutatott be, amiben számos vizuális művész munkáját láthatjuk. A kampány üzenete: a világnak szüksége van a kreatív energiádra. A Dropbox tehát ezzel jelentette be, hogy új arculatot kapnak.

Carolyn Feinstein, a Dropbox marketingvezetője szerint rendkívül fontos számukra, hogy egyedi és önazonos arculatot alakítsanak ki a márka számára, hiszen a piac egyre telítettebb, és nehéz versenyben maradni. Az alkalmazást egyébként nagyon változatos felhasználók és cégek használják különböző célokra, hogy megkönnyítse a munkájukat nap mint nap. Feinstein szerint mindegy, hogy egy magazinon, mozifilmen vagy divatkollekción dolgozunk éppen, a Dropbox-ot sokan használják különféle feladatok elvégzésére, amik nélkül a nagyobb és összetettebb projektek sem valósulhatnának meg.

A Dropbox tehát éppen egy rebrand fázisban van, ugyanis a jövőben szeretnék magukat kreatív eszközként definiálni. Ezt annyira komolyan gondolják, hogy lecserélték a 10 éve használatban lévő logójukat is. Habár az új logó annyira nem különbözik a régitől, de sokkal letisztultabb és frissebb. A Dropbox a New York-i design ügynökséggel, a Collins-szal dolgozott együtt az új kampány megvalósításán.

Az új arculathoz természetesen új eszközök is járnak, ezért a jövőben kisebb-nagyobb változásokat fogunk tapasztalni a felületen, például új színek és betűméretek is jönnek. A márka célja, hogy sokkal játékosabb és kreatívabb megjelenést kapjon.

A Facebook legújabb változtatásairól itt számoltunk be:

A Facebook 1000 alkalmazottal bővül a hirdetések elbírálásához

A YouTube legújabb eszközeiről pedig itt írtunk:

A YouTube négy új eszközt vezet be a hatékonyabb hirdetéshez

Forrás: AdWeek