A Facebook chat mostantól elárulja, merre jár az ismerősöd

4 évvel ezelőtt by in Facebook, Social Media Címke:, , , , , ,

Tegnap írt a TechCrunch egy új Facebook funkcióról, melyet akkor még csak néhány felhasználó észlelt: a Facebook chat mutatta nekik, hogy az ismerőseik weben vagy a Facebook mobil verzióin keresztül használják a szolgáltatást. A cég arról nyilatkozott, hogy ez csak teszt volt, ám a folyamat felgyorsult: a funkció ma már globálisan is elérhető – írja a TechCrunch.

screen-shot-2013-11-19-at-18-03-06

Tudni, hogy a felhasználók mobilon vagy asztali klienssel használják-e a szolgáltatást, hasznos: segíthet annak meghatározásában milyen típusú üzenetet küldesz el és milyet vársz vissza válaszként. Ez nem olyan, mint a Snapchat és valójában egy kicsit retró ötlet is, ha belegondolunk, hogyan idézi fel az okostelefonok uralma előtti időket, de mindenképpen jelzi, hogy a Facebook szeretné folytatni a szolgáltatás fejlesztését. (Ez talán különösen fontos lehet, ha elhiszed, hogy kezdi elveszíteni vezető pozícióját a cég a közösségi kommunikációban.)

És amint arra a TechCrunch néhány olvasója rámutatott, így jobban hasonlít a Facebook egy másik versenytársára is, a Google Hangouts szolgáltatására.

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a legérdekesebb újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!
(mi sem szeretjük a spam-et, így ígérjük, azt küldeni sem fogunk!)

* kötelező mező