Lengyelországban érdekes funkció kezdett el tesztelni a Messenger: A Messeger Day segítségével olyan rajzokkal, logókkal és feliratokkal ellátott videókat és képeket oszthatunk meg, melyek 24 óra múlva automatikusan megsemmisülnek.

messenger-day-01

Micsoda újdonság, ugye? Vagy ismerős? A Facebook úgy néz ki az Instragram mellett most másik szuperalkalmazásával is hadat üzen a Snapchatnek, ugyanolyan szemtelen módon, mint az Instagram Stories-zal tette. Bár ott is bevált a dolog…

Bár a Facebookot minden bizonnyal ismét kritikák sora fogja érni a nyilvánvaló koppintás miatt, valójában a lépés igen jól beválhat – mégiscsak a világ egyik legsikeresebb appjával indít támadást. Az Instagam Stories nagy sikert aratott, bár a Snapchat forgalmát nem csökkentette – ám míg a Messengernek több mint egymilliárd felhasználója van, a Snapchat sok régióban még ismeretlen – bármennyire is népszerű más régiókban, ez gyenge pontja az alkalmazásnak.

Erre tökéletes példa Lengyelország is. Az országban az okostelefonok 84,1 százalékán van telepítve a Facebook Messengger, a Snapchat pedig a csupán a 15,9 százalékos „Egyéb” appok közé fér be. Vagyis a kiválasztott tesztelési helyszín tökéletesen mutathatja meg, hogy azokon a területeken, ahol a Snapchat még nem terjedt el, megakadályozhatja-e ezt a Facebook, hosszú távon nemzetközileg szűk keretek közé szorítva a Snapchatet.

lengyelorszag-appok

Ráadásul a a világon a Facebook Messenger után a második legsikeresebb alkalmazás a WhatsApp, mely ugyancsak kifejlesztette már Snapchat-koppintását. Ha pedig már két bejáratott app kínálja ugyanazt a funkciót, elképzelhető, hogy a felhasználók nem egy harmadik választanak.

Hasonló történt az Instagram Stories-zal is. Az új funkció Oroszországban – ami nem egy elhanyagolható piac – kirobbanó sikert aratott, míg a Snapchat felhasználói száma továbbra is alacsony.

Azért persze a Messengerben volt annyi, hogy újat is mutasson. Események vagy helyszín helyett a filtereket tevékenységünk vagy érzéseink szerint helyezhetjük el a képen.

messenger-day-02

A buli pedig majd csak akkor indul el igazán, mikor a Facebook beveti a lencséket használó MSQRD-ot, mind Instagramon, mint Messengeren.

Forrás: Social Media Today