Két új, kisebb fejlesztésre is készül a Facebook, melyek közül az egyik könnyen megváltoztathatja news feedünk kinézetét.

Több nyelvű fordítás

Egy új funkciónak hála mostantól egy mondatot több nyelvre is lefordíthatunk, az olvasók a fordítások közül azt látják majd, ami az általuk beállított referált nyelven íródott. A fejlesztés eddig csak a Facebook-oldalakon volt elérhető, most viszont elkezdték tesztelni önálló felhasználók kis csoportján is.

Facebook Translation

A Facebook elmondása szerint a legnehezebb része a fejlesztésnek az volt, hogy kieszközöljék, hogy a felhasználók melyik nyelvű posztot is lássák a falukon. Ha egyik fordítás sem felel meg a preferált nyelvnek vagy annak a nyelvnek, amit a leginkább használunk falunkon, az eredeti posztot láthatjuk. A fordítás minőségéről egyelőre nincs sok hír – holott éppen ez lehet a visszatartó a márkák számára a funkció kihasználásában. Ki szeretne oldalán fordítási hibáktól hemzsegő, értelmetlen szövegeket posztolni?

Szövegformázás

A Facebook bevezeti hamarosan a szövegek formázásának lehetőségét is, mely funkcióra eddig csak az események leírásánál volt lehetőségünk. Hamarosan egyszerű kódok megadásával saját posztjainkat is tudjuk szerkeszteni – nem is kevés módszerrel. A Facebook-oldalak számára a leghasznosabb közülük a linkek elhelyezése lesz a posztokban, de érdekesnek tűnik kóddal ellátott szövegek létrehozása is.

Facebook Formázás 01

Facebook Formázás 02

Facebook Formázás 03

Forrás: Social Media Today