Már évek óta pletykáltak róla, mégiscsak most született meg hivatalosan az Apple okosórája.

Kedden bemutatták az Apple első hordható eszközét, amely az Apple Watch nevet viseli. Az okosóra két méretben, nőknek és férfiaknak szánt verzióban is elkészült, ezen belül pedig három típust lehet megkülönböztetni: Apple Watch, Apple Watch Sport, valamint Apple Watch Edition, ez utóbbi 18 karátos aranyból készült.

applewatch

Fotó: Business Insider

Az Apple Watch oldalán lévő kis „korona”, gomb, lehetővé teszi, hogy anélkül navigáljuk az órát, hogy blokkolnánk a képernyőt. Ha pedig hosszan, lenyomva tarjuk, akkor elindul a Siri.

Megérkezett az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus is – a részletekért kattints ide!

Az alkalmazások apró kis körökben jelennek meg a kijelzőn, amiket az érintésünkkel tudunk megnyitni. Érdekesség, hogy az óra képes érzékelni a különbséget az érintés és a nyomás között, ami a használhatóság szempontjából plusz pont.

applewatch3

Fotó: Business Insider

Az adatokat nagyon egyszerűen és hatékonyan tudjuk megosztani a környékünkön lévő Apple Watchot viselő ismerőseinkkel. Snapchat-szerű módon, ha például rajzot küldünk egy barátunknak, az el is tűnik, miután megjelent a másik képernyőjén.

Fotó: Business Insider

Fotó: Business Insider

„Szeretjük, hogy a technológiát valóban személyessé tehetjük, és hogy olyan dolgokat teszünk lehetővé a felhasználóink számára, amikről korábban álmodni sem mertek volna” – fogalmazott Tim Cook. „Annyira izgatott vagyok, és nagyon büszke, hogy ezeket ma reggel [helyi idő szerint délelőtt van a bemutató – a szerk.] megoszthatom önökkel. Ez a következő fejezet az Apple történetében. És itt van.” – tette hozzá az Apple-vezér.

A Business Insider írásából kiderül, hogy az Apple Watch Amerikában 399 dollárért vásárolható meg – pont ennyibe kerül egyébként a Timex Ironman One GPS+ karórája is, ami novemberben érkezik. A Samung és az LG okoskaróráinak az ára 200 dollár körül mozognak.

A készüléket egyébként a korábbi pletykák iWatch-ként, esetleg iBand-ként emlegették.