Elon Musk elképzelése a social media jövőjéről

4 hónappal ezelőtt by in Social Media Címke:, , ,

Miközben a Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg kongresszusi meghallgatásának második napján vett részt Washingtonban, és a szenátus előtt a Cambridge Analytica botránnyal kapcsolatban nyilvánosságra került adatvédelmi hiányosságokról kérdezték, Elon Musk a Tesla és a Space X milliárdos alapítója a Nyugati-parton osztotta meg gondolatait a közösségi média jövőjével kapcsolatban.

“Ha van valami, ami ilyen mértékben befolyásolhatja a közvéleményt, akkor ott szükség van állami felügyeletre is” – jelentette ki Musk a CBS This Morning televíziós műsorban adott interjújában.

Musk kritikával illette azt a közösségi médiában elterjedt jelenséget is, hogy egyes álhírekre sokkal többen reagálnak, mint a valódi hírekre. Hanyag és felelőtlen magatartásként jellemezte, hogy ez egyáltalán megtörténhet a social media platformokon.

Márciusban az adatvédelmi botrány kirobbanása után Musk az elsők között törölte cégeinek üzleti profilját a Facebookról, ezzel is felhívva a figyelmet a hiányosságokra.

Mark Zuckerberg a kongresszusi meghallgatásán kijelentette, hogy a mesterséges intelligencia fejlődésétől várja a Facebook problémáinak megoldását. Musk minderre úgy reagált, hogy “a mesterséges intelligencia fejlődése még a nukleáris robbanófejeknél is nagyobb veszélybe sodorhatja az emberiséget”.

Forrás: CNBC

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a legérdekesebb újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!
(mi sem szeretjük a spam-et, így ígérjük, azt küldeni sem fogunk!)

* kötelező mező