Akkor is mennek a képek a felhőbe, ha letörlöd az appot a telefonodról.

A Google Photos nagy siker a felhasználók körében, de van egy hátránya is, amire nem sokan számítottak: az alkalmazás törlése után a képet továbbra is feltöltődnek a cég felhőjébe – írja az Engadget. Ezen felül a Google Photos megtart minden egy helyadatot, beállítást, keresési funkciót is, ami értelemszerűen sokaknak nem tetszik.

google-photos

Bár a Google Photos korlátlan felhőtárhelyet biztosít, a fentiek miatt sokan bizalmatlanok.

Az Origo azt írja, a Google tanácsa szerint az app törlése nem elég, a felhasználóknak ki kell kapcsolniuk a szinkronizálást is a telefonon. A beállításokban a Fiókok és szinkronizálás menüben kell a Google fülön kilőni a fotók automatikus mentését. A Google azt ígéri, dolgoznak azon, hogy ez a folyamat mindenki számára egyértelmű legyen.