Videóba ágyazott reklámok jönnek a Facebookon is

1 évvel ezelőtt by in Facebook, Reklám és marketing, Social Media Címke:, , , , , , ,

A YouTube-hoz hasonló rendszerben lehet hamarosan bevételt termelni a Facebookra feltöltött videókkal is.

A közösségi média felületein nagyon hangsúlyosak a videók, a feltöltők számára pedig hamarosan ez akár pénzt is termelhet. A Recode szerint a Facebook tesztel egy új reklám formátumot, amely videókban jelenne meg. Várhatóan ez nem jelenik majd meg minden tartalomban, csak azon felhasználók anyagaiban, akik tényleg szeretnének pénzt keresni a megtekintésekkel.

Ha elindul az új funkció, úgy kereshetnek a kiadók pénzt a Facebookon, hogy azzal külön partnermegállapodást köthetnének, ami hosszú távon kényelmesebb, egyszerűbb lehet. Természetesen azonban az átlag felhasználókat rosszul érintheti, hogy egy újabb felület, amelyen visszaköszönhetnek majd a reklámok.

A Recode információi szerint a mid-roll ad videós reklám formátum az elindítás után 20 másodperccel jelenik majd meg. Ez azért fontos, mert ahhoz, hogy a videó készítője pénzt keressen a tartalommal, olyan anyagot kell gyártania, amelyet megnéznek több, mint 20 másodpercig. Összességében tehát a reklámok érkezése a videókba hosszú távon minőségi előrelépéssel is járhat.

Forrás: Recode

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a legérdekesebb újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!
(mi sem szeretjük a spam-et, így ígérjük, azt küldeni sem fogunk!)

* kötelező mező