Mark Zuckerberg még az év elején jelentette be, hogy a Facebooknál – ismét – teljesen átszabják a Messenger csevegőprogramot, ugyanakkor arról nem esett szó, hogy pontosan mikor várható a változás. Hivatalos dátum még mindig nincs, azonban mindenkinek fel kell készülnie arra, hogy napokon belül átalakul a csevegő, hiszen megkezdődött a váltás, képernyőmentések bizonyítják, hogy a Facebook elkezdte élesíteni az új dizájnt.

A vadiúj külsőt az egyszerűség jellemzi, éppen ezért elsőre meglehetősen furcsa lesz, hogy alul és felül egyaránt is eltűnik sok ikon és szöveg. Az átalakított Messenger a jövőben már csak a legfontosabb funkciókat emeli majd ki. Az alkalmazást megnyitva az alsó sávban a mostani öt helyett már csak három opció lesz látható: az első ikon a beszélgetéseinkhez navigál, a középső a Messengert használó ismerősöket mutatja, míg a harmadik az úgynevezett Felfedezés, ahol a kiemelet tartalmak jelennek meg, illetve itt lesz elérhető a keresés, illetve a különböző játékfelhívások is.

Hamarosan mindenkinél így néz majd ki a Messenger – Forrás: Android Police

Habár a Facebook Stories funkciót már napi 300 millió ember használja, ennek ellenére az ilyen posztok készítésére alkalmas gomb is a háttérbe szorult: ha a Messengerből szeretnénk 24 óra után eltűnő posztot készíteni, akkor a jövőben először az alsó sorban lévő bal oldali kis buborékra kell kattintani, majd a jobb felső sarokban lévő kamera ikonra bökni – emellé került egyébként a csoportbeszélgetések indításához szükséges ikon is. Jó hír továbbá, hogy az új külsővel együtt végre a Facebook csevegőjében is elérhetővé válik a szemkímélő éjszakai mód.

Forrás: The Next Web