Ha vállalkozásod aktív a közösségi médiában, akkor valószínűleg te is rendelkezel már üzleti Instagram oldallal. (Ha nem, akkor sürgősen hozz létre egyet, mert könnyűszerrel lemaradhatsz a versenytársaidtól.) Az Instagram hazai felhasználóinak száma ugyanis rohamos ütemben nő, a hirdetések üzenetei pedig igazán látványosak és egyéni szabhatóak.

Az Instagramon hirdethetsz termékeket, szolgáltatásokat vagy akár a blogbejegyzéseidet is. A kampányod optimalizálása azonban csak első hallásra tűnik egyszerű feladatnak, hiszen annak jövőbeli sikerét számos tényező befolyásolja, nem beszélve a platform sajátosságairól.

Tippek a konverzió növeléséhez

  • Átlátható landing oldal:  A marketingtevékenység során nagyon nehéz fenntartani a folyamatos figyelmet! Ez kiváltképpen igaz az Instagram rajongóira, akik a közösségi média “legpörgősebb” felhasználói közé tartoznak. Másodpercek alatt hoznak döntést a lájkolásról, a megosztásról vagy éppen a vásárlásról. Az egyetlen sanszod, ha villámgyorsan átadod nekik az információkat a tevékenységeddel kapcsolatban. (átláthatóan, szellősen és bullet-pointokba szedve)
  • Világos üzenetek, piktogramok: Használj a landing oldaladon rövid, világos üzeneteket és egészítsd ki őket olyan piktogramokkal, amely látványosak, ám nem hivalkodóak.
  • Igényesség, hitelesség: Az Instagram közössége imádja a vizuális elemeket – hiszen erről szól az egész platform. Éppen ezért kiemelt figyelmet kell fordítanod nem csak a képek és videók minőségére, hanem azok elhelyezésére is az oldaladon. A “clickbait” címeket pedig itt is felejts el, mert azonnal hiteltelenné teszi a tevékenységedet.
  • Visszajelzések, ajánlások és idézetek: A kampányaid során mindenképpen érdemes korábbi vevőid pozitív visszajelzéseit, ajánlásait vagy éppen általad nagyra tartott emberek idézeteit felhasználni.
  • Magyarázd el világosan az ajánlatodat: A homályos, sablonos ígéretek helyett magyarázd el a követőidnek, hogy miért érdemes a te termékedet vagy szolgáltatásodat választaniuk. Kerüld az unásig hajtogatott jelzők használatát (legjobb, hatékony, stb.) Legyél egyedi és kreatív!

Te is rajong az Instagramért? Ezeket a bejegyzéseket is a figyelmedbe ajánljuk!

Forrás: Sprout Social