Jön a beépített chat a YouTube-ra

1 évvel ezelőtt by in Social Media Címke:, , , , , ,

Ötletes és hasznos új funkcióval készül előrdukkolni a YouTube – amit már réges-régen bevezethettek volna.

A jelenleg tesztelés alatt álló új funkciónak hála végre a YouTube-on belül is tudunk chatelni egymással, könnyedén megosztva tartalmakat és elérve ismerőseinket még a videó megtekintése közben. A funkcióval csak azok élhetnek, akik használják a YouTube hivatalos appját – amit több millión töltöttek le iOS készülékeikre és amely alapvetően ott van minden Android készüléken, vagyis ezzel nem lesz túl sok probléma.

Azzal viszont már igen, hogy ki fogja használni.

A YouTube célja világosan az, hogy az emberek végre a share gombbal ne Messengeren, Facebookon vagy Twitteren osszák meg az éppen megtekintett videójukat, hanem maradjanak a Google által birtokolt appon belül. A siker kétséges. Hogy miért? Mivel a frissítés egész egyszerűen túl későn érkezett és az emberek már megszokták bevált metódusukat a videók megosztására. Olyannyira, hogy valójában az is kérdéses, hogy egyáltalán kipróbálják-e majd az új funkciót és lesz-e kin kipróbálniuk. Hiszen az ismerősi körük a videómegosztón minden bizonnyal korántsem olyan kiterjedt, mint a Facebookon.

A lehetőség a vloggerek számára lehet érdekes, akik talán interaktívabban tudnak majd kommunikálni követőikkel. A YouTube legutóbbi frissítéseivel a tartalomgyártókat örvendeztette meg. Erről itt olvashattok:

 

Új frissítések a YouTube-on a tartalomgyártóknak

Forrás: Social Media Today

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a legérdekesebb újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!
(mi sem szeretjük a spam-et, így ígérjük, azt küldeni sem fogunk!)

* kötelező mező