Sokan élnek abban a hitben, hogy már immunisak a reklámokra, de egy-egy igazán figyelemfelkeltő hirdetés a Facebookon bárkit elcsábíthat. Ám ezek a hirdetések nem elérhetőek bárhol és bármikor, ezért szinte lehetetlen visszakeresni őket. Szeretnéd újra megtalálni azt a jó kis ajánlatot, amit két hete láttál? A Facebook egy új alkalmazással nyújt segítséget ebben: érkezik a Recent Ad Activity.

Matt Navarra egy screenshotot megosztva jelentette be az új funkciót, ami napokon belül elérhető lesz az USA-ban. A Facebook most azt tervezi, hogy nemsokára további országokban is tesztelni fogja az új szolgáltatás. A Recent Ad Activity majd a bookmark oldalsávban fog megjelenni a mobilalkalmazásokban és a desktop változatban is.

A felületen megjelennek majd azok a hirdetések, amikkel korábban bármilyen módon interakcióba léptünk: ráklikkeltünk, lájkoltuk, kommenteltük vagy megosztottuk őket. Emellett elérhető lesz egy tab is a mentett hirdetések számára. Ez a szolgáltatás előnyt jelenthet a hirdetők számára és hasznos lehet számunkra,  felhasználók számára is, hiszen könnyen visszakereshetővé válnak a nekünk tetsző ajánlatok.

A Facebook abban bízik, hogy az új funkcióval a jövőben könnyebb lesz meggyőzni a hirdetőket is, hogy költsenek többet a hirdetéseikre.

A Facebook másik újabb funkciójáról, a Snooze gombról itt írtunk:

Tesztüzemben a Snooze gomb Facebookon

 

A Crisis Response hub alkalmazásról pedig itt számoltunk be:

A Facebook összevonja a kríziskommunikációs eszközeit

Forrás: TechCrunch