A Facebookot több mint hatmillióan használjuk Magyarországon, ami azt is jelenti, hogy a legnépszerűbb közösségi média csatorna nálunk. De vajon miért lógunk előszeretettel a Facebookon? Mit találunk itt, amit máshol nem? Mennyire nőtt túl a Facebook az ismerősökkel való kapcsolattartás lehetőségén? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Hogy pontosabb képet kapjunk arról, hogyan is viszonyulunk mi magyarok a Facebookhoz, a Be Social közösségi média ügynökség a szeretlekmagyarorszag.hu portállal együttműködve elkészíti a Nagy Facebook Körképet. A felhasználói szokásokat vizsgáló kérdőívet úgy állítottuk össze, hogy kiderülhessenek olyan információk, amik minden Facebook-felhasználót érdekelhetnek.

 

A te véleményed is számít!

Ha kitöltöd kérdőívünket – ami nem igényel 5 percnél hosszabb időt -, te is segíthetsz megalkotni a körképet.

Kattints IDE, és kövesd az utasításokat. Néhány kérdésnél több választ is megjelölhetsz – ezt a lehetőséget minden esetben jeleztük.

 

“Érdekes lesz megtudni, hogy milyen tartalmakkal találkoznak szívesen a felhasználók, és milyeneket kerülnének el” – mondta Joanelli Tamás, a Be Social ügyvezetője. – “Mivel mi nem csupán szórakozási céllal vagyunk jelen a Facebookon, hanem számunkra fontos munkaeszköz is, van némi tapasztalatunk abban, hogy mi működik közösségi média kampányokban, milyen megoldásokkal állhatnak elő márkák, hirdetők. A Nagy Facebook Körkép megmutathatja, hogy amit a tartalom-előállítói oldalon eddig gondoltunk a felhasználói szokásokról, az mennyiben fedi a valóságot.”

Ha válaszolás közben felmerül bennetek, hogy vajon mi lehet a többség véleménye, hozzáállása, akkor az a jó hírünk van, hogy lesz lehetőségetek megismerni az eredményeket. A kérdőív válaszainak összesítésével, a Körkép tanulságaival természetesen mi is jelentkezünk.