Egyelőre csak Androidon érhető el, de a YouTube applikáció legújabb verziójában már helyett kapott az inkognitómód, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók úgy tekintsenek meg videókat a legnépszerűbb videomegosztón, hogy a megtekintett tartalmak később ne kerüljenek fel a keresési listára illetve a megtekintett videók közé.

A funkció eléréséhez nem kell mást tenni, mint rábökni a nyitólap a felhasználói fiókunkat jelölő fotóra, majd a megjelenő listából kiválasztani a Inkognitómód bekapcsolása opciót. Ezt követően a képernyőn a már ismerős szemüveges/kalapos ikon jelzi, hogy védett módban böngészünk, és az alkalmazásban megtekintett videók nem kerülnek naplózásra – legalábbis az applikáción belül semmiképp.

Máshol viszont igen: érdemes tudni, hogy a YouTube korábban már bejelentette, hogy az Inkognitómód nem jelent 100%-os anonimitást, hiszen ha az alkalmazás nem is, a cég még ilyenkor is tárol rólunk információkat, tehát hatósági kérés esetén az előzmények kiadhatók akár az internetszolgáltatók, akár a munkáltatók, sőt akár még az iskolák számára is.

Forrás: Cnet