Miközben az LinkedIntől kezdve a YouTube-on át mindenki azzal van elfoglalva, hogy a saját szolgáltatásába integrálja a Snapchatről másolt, de az Instagramon és a Facebookon igazán népszerű, 24 óra után eltűnő Stories-bejegyzéseket, addig a képmegosztó szolgáltatás szép csendben aktivált egy olyan frissítést, aminek sokan fognak örülni: végre egyetlen gombnyomásba kerül, hogy csak egy kiválasztott, szűk réteg lássa a legújabb Stories posztjainkat.

Az Instagram legfrissebb verziójával érkezett változás egyrészt lehetővé teszi, hogy készítsünk egy listát, amire a közeli barátaink kerülnek (profiloldal, jobb felső lenyíló menü, Close friends), a Stories-bejegyzések készítésénél pedig a képernyő legalsó sávjában megjelent egy zöld ikon, benne egy csillaggal. Ha a poszt befejezése után erre nyomunk rá, akkor a legújabb bejegyzésünket csak azok fogják látni, akiket rátettünk a listára.

A barátlista akár bejegyzés készítés közben is módosítható – Fotó: MarketingMorzsák

Magát a listát ráadásul lehet módosítani bejegyzés készítés közben, szóval akár le is vehetünk embereket a korábban készített felsorolásból, vagy felvehetünk újakat, ha kimaradtak volna. Az új funkció elméletileg már mindenkinek elérhető, amennyiben mégsem, csupán frissíteni kell az alkalmazást, hogy megjelenjen.

Forrás: Social Media Torday