Világszerte bemutatkoznak a Facebook új gombjai

2 évvel ezelőtt by in Facebook Címke:, , , , ,

Már tényleg nincsenek messze az új reakció gombok.

Nagyjából egy év fejlesztés és több hónapnyi teszt után már tényleg csak egy kis lépés választ el minket attól, hogy használhassuk a Facebook reakció gombjait – írja a The Verge. Ha úgy vesszük, ez komoly történelmi változás lesz a Facebook életében, hiszen most először lehet majd a Like mellett máshogy kifejezni a megosztással kapcsolatos érzelmeinket. A lap cikket szerint a mai nap folyamán asztali gépen, iOS-en és Androidon is megérkeznek az újdonságok.

reakcio-gomb

A különböző reakciókat úgy tudjuk „elővarázsolni”, hogy a lájk gombot nyomjuk hosszan, majd ezután választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbbet.

Az eredeti lehetőségekhez képest egyébként kicsit kevesebb lehetőséget kapunk az érzelmek kifejezésére. Spanyolországban és Írországban például a „yay” fantázianéven futót alig-alig használták (helyette sokkal jobban pörgött a szeretet kifejezése), míg a zavaros, zavarodott gomb sem volt túl népszerű, ezért azt is kidobták a listából.

Az új reakciókat még tavaly kezdték el fejleszteni, amikor belátta a Facebook csapata, hogy rengeteg olyan megosztással találkozunk a hírfolyamunkban, amelyekre nem a legszerencsésebb dolog lájkot nyomni.

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a legérdekesebb újdonságokról, iratkozz fel hírlevelünkre!
(mi sem szeretjük a spam-et, így ígérjük, azt küldeni sem fogunk!)

* kötelező mező