A Facebook rendszere folyamatosan változik, ezzel együtt egyre nehezebb az organikus elérések számát növelni, esetekben tartani.

Úgy tűnik, hogy azért nem menthetetlen a helyzet, egy-egy kreatív, jó ötlet is mutathat kiugró teljesítményt az elérések tekintetében hirdetés nélkül.

A MentorFM oldalára két hete került ki egy idézetes kép, amely lenyűgöző eredményeket ért el. Maga a grafika egy hosszabb szöveget tartalmaz, amelyet egyébként hirdetni nem is lehetett volna korábban a Facebook 20%-os szabálya miatt. Ez időközben átalakult, így a boostnak sincs akadálya egy ilyen tartalom esetén.

mentorfm-1-millio-organikus-eleres

Maga a MentorFM a kép publikálásának idején nagyjából 2400 követővel rendelkezett, azóta pedig a poszt segítségével felkúszott egészen 4100-ig. Ez annak köszönhető, hogy a kép több mint 1 millió emberhez jutott el organikus alapon, ami egy nagyobb oldaltól is lenyűgöző eredmény lenne, azonban egy kis, üzleti kötődésű oldal esetén egyenesen meglepő.

A kép 72 óra alatt ért el több mint 1 milliós elérést organikusan, azaz kiemelés nélkül. Ennyit valószínűleg nem sok oldal tudott összehozni eddig. Az elérés köszönhető annak, hogy 4000-nél is több reakció érkezett rá, illetve a már a megosztások száma is 13 ezer felett jár.

Sokan azt gondolják, jó eléréshez sok pénz és komoly kiemelések szükségesek, azonban ez nem feltétlenül igaz. A MentorFM kipróbálta az 1 milliós elérés után, hogy mit tud hozzáadni még egy kiemelés. A sok szöveges tartalom miatt ugyan elérhető a hirdetés a posztra, azonban drágább egy-egy felhasználót elérni, mint szöveg nélkül. Ennek eredménye is az, hogy aránytalanul kicsi a fizetett elérést.

A tartalom sikereit erősíti az is, hogy nem egy olyan képről beszélhetünk, amin humor, kisállat, vagy esetleg baba van, illetve az oldal is inkább üzleti szemléletű, ahol az eredeti felhasználók inkább csak követik a tartalmakat, de kevesebb hozzászólással, vagy reakcióval élnek.