Tudtad, mikor készült az első Google Doodle?

Ilyen, és ehhez hasonló érdekességeket gyűjtött össze a Business Insider.

A Google keresési eredményei, bár a másodperc tört része alatt megjelennek, mégis, a találati listát több mint 200 tényező figyelembe vételével állítja össze.

A Google-nél tudják, hogy az emberek gyakran melléütnek, amikor bepötyögik azt, hogy google.com. Éppen ezért az övéké szinte az összes olyan variáció, amit csak el tudunk képzelni: Gooogle.com, Gogle.com, Googlr.com, stb. Sőt, hozzájuk tartozik a 466453.com is.

google_kereso
Másodpercenként több mint 2 millió keresést rögzítenek.

A cég nagy hangsúlyt fektet az olyan projektekre, amik emberek millióinak az életére hatással lehetnek. Emellett az is fontos és jelentős mérföldkőnek számított a Google életében, amikor a Gmail-ben bevezették a kiválasztható nyelvek közé a cseroki indiánt is.

cseroki

Larry Page és Sergey Brin 1998 augusztusában alkották meg az első Google Doodle-t, ami a nevadai Burning Man fesztivált hirdette. Azon a fesztiválon egyébként a Google stábja is részt vett.

doodle

2013-ban a Google 55,5 milliárdos bevételének a 91 százalékát tették ki a hirdetésekből befolyó pénzek.

A Google valószínűleg az egyetlen cég, ami azzal a céllal hozta létre az oldalát, hogy azon minél kevesebb időt töltsenek el az emberek.

A Street View létrehozásához több mint 5 millió mérföldnyi utat fotóztak le.

Csak ebben az évben a cég mintegy 24 vállalatot vásárolt meg.

Több mint hatmilliárd órányi videót nézünk meg havonta a Youtube-on. Ez nagyjából annyi, mintha a Földön minden ember egy órányi felvételt nézne meg.