A mai marketingben a tartalom a legfontosabb tényező. Számos módon lehet új tartalmat előállítani, azonban ez sok esetben nem egyszerű. Ebben segítünk most, mutatunk tíz ingyenes tartalom készítő eszközt, amiket jól használva több felhasználó érhető el az oldalakon.

content-creator-tools

1. Canva

A Freemium modellben működő Canva egy Photoshop alternatíva lehet. Ingyenesen letölthető dizájn modulok segítenek a tartalom előállításban. A prémium dizájn elemek sem nevezhetők drágának, mindössze 1 dollárt kell fizetni értük. A Drag & Drop felület használata egyszerű és könnyen lehet benne letisztult, elegáns grafikus tartalmakat előállítani.

2. QuotesCover

Instagramon és Pinteresten is számos olyan kép van, amely idézetet tartalmaz. A QuotesCover segítségével az inspiráló mondatokat néhány kattintás segítségével ízléses módon helyezhetjük el a képeken.

3. Giphy

Alkosd meg a saját lenyűgöző animált GIF-ed, vagy matricád az ingyenes Giphy segítségével. A több ezer tartalmat gyűjtő adatbázisból kiválaszthatod mások munkáját is. Találd meg a témádhoz illő legjobb anim GIF-et és dobd fel vele blogod, Facebook posztod és szerezz több interakciót vele.

4. PlaceIt

Szeretnéd bemutatni blogod, közösségi oldalad egy telefon képernyőjén lefotózva, de nem tudsz megfelelő minőségű képet készíteni? A PlaceIt számos előre készített képet kínál különböző eszközökkel, amelyek kijelzőjére csak be kell húznod a megfelelő felbontású képernyőképet.

5. Recite

Hasonló, mint a QuoteCover, a Recite az általad megadott szöveget helyezi el előre megadott formában különböző képeken. Számos nagyfelbontású képpel, illetve az instant megosztási lehetőséggel a Recite nem egy bonyolult rendszer, ellenben rendkívül hasznos.

6. Storify

Live blogok menedzselésére, hashtag kampány követésére kiváló a Storify. A segítségével megoszthatsz tartalmat, illetve elemezheted is azokat.

7. Visme

Egyszerűen készíthetsz lenyűgöző prezentációkat, riportokat, termék bemutatót, vagy infógrafikát. Keltsd életre az adatokat, hogy élvezetesen prezentálhasd azt másoknak. Az ingyenes licenc 3 projektet támogat egyszerre. A Visme logó eltávolításához már szükség van előfizetésre.

8. Thinglink

Adj linkeket a képhez a Thinglink segítségével. A freemium rendszerű megoldás lehetőséget nyújt, hogy a képre linkeket helyezz el, amelyek extra információval szolgálnak. A blogoknál használható megoldás növelheti a felhasználói élményt. Az ingyenes licenc havi 10 000 megtekintést biztosít az interaktív képed számára.

9. Easel.ly

Az Easel.li különböző infógrafika sablonokat biztosít az adatok vizuális megjelenítéséhez. Mutasd meg vele egy szavazás eredményét, vagy statisztikát.

10. Portent’s Content Idea Generator

Kifogytál a blogbejegyzés ötleteidből? Csak adj meg egy kulcsszót és rögtön kapsz egy hangzatos címet belőle, ami alapján elindulhatsz a cikk írásában is. Ez az oldal egyelőre csak angol nyelven ötletel.

Ez a 10 eszköz több, mint amire sokszor szükség lehet a tartalom előállítására. Amikor használod őket, mindig arra gondolj, hogy a tartalmad egyedi maradjon, így érhetsz el még több felhasználót vele.

Forrás: SocialMediaToday