Az idei év elején egy 10 éves fiú (aki hivatalosan nem elég idős a Facebook regisztrációhoz sem) lenyűgözte Mark Zuckerberget azzal, hogy a közösségi oldal kezében lévő fotómegosztó platformon, az Instagramon biztonsági rést talált. Ezzel az ifjú fin fiú 10 000 dolláros jutalomban részesült a Facebooktól – írja a Forbes.

A Jani néven megnevezett fiatal hacker olyan hibát talált, aminek segítségével bármilyen írott tartalmat törölni tudott volna a közösségi média platformból egy kód megváltoztatásával. Ezzel lehetősége lett volna bármilyen felhasználó eltüntetésére, példaként Justin Biebert említette – persze hozzátette, hogy ezzel nem élt.

dreamstime_s_64161763

A hiba bejelentésre került a Facebooknál emailen keresztül. Ennek létezését a vállalat csapata megerősítette, illetve február végére megszüntette a biztonsági rést. Ezt követően márciusban kapta Jani az értesítést, hogy díjazásban részesül a felfedezéséért, illetve 10 éves korával ő a legfiatalabb fehér kalapos hacker, aki a Facebook rendszereinek sebezhetőségét javítani tudta bejelentésével.