Egy online videó elkészítése hihetetlenül sok időt igényelhet. Sikert elérni vele pedig néha sokba is kerül és nem egyszerű. A tartalomkészítők ezért gyakran csalódottak, amiért a befektetett energia nem térül meg, ami az online népszerűséget és láthatóságot illeti. Mi lenne, ha a videód a találati lista elején jelenne meg a keresőmotorokban és több ezer megtekintést kapna, rendkívül alacsony áron? Kövesd ezt a 10 hasznos és könnyen elsajátítható videó marketing tippet a siker érdekében! – írja a JeffBullas.com.

1. Töltsd fel a videódat YouTube-ra!

A YouTube a második legnagyobb keresőmotor a világon. Több mint 1 milliárd egyedi felhasználó látogat ide havonta és több mint 6 milliárd órányi videót tekintenek meg minden harminc napban. A videód feltöltése YouTube-ra automatikusan láthatóvá teszi a tömegek számára a videó tartalmadat.

2. Hozz létre vonzó tartalmat!

Mielőtt készítesz egy videót, gondold át, hogy mi érdekelheti az online közösséget! Ha egy niche közönség számára hozol létre vonzó videót, az jelentős organikus növekedést fog eredményezni. A „How to” videók például igen informatívak és nagy népszerűségnek örvendenek.

Create-compelling-video-content

3. Optimalizáld a tartalmadat!

Miután elkészült a videód, alkoss stratégiát és gondold végig, milyen kulcsszavak esetén akarod, hogy elöl jelenjen meg a tartalom a találati listában. Mivel a Google tulajdonában van a YouTube, a keresőmotorok óriása autoritást ad a YouTube videóknak az organikus keresési találatokban. Mivel kevesebb videó létezik, mint amennyi weboldal, ezek esetében könnyebb elérni, hogy magasabban jelenjenek meg a Google keresési eredmények között.

Top-10-Tips-for-Incredible-Video-Marketing-Success1

4. Legyen erős a „call-to-action” tevékenységed!

A videó szerkesztési folyamat során, készíts egy olyan grafikát is, amely diszkréten odavonzza a figyelmet a tartalomra. Add meg a weboldal URL-t, amelyet hirdetni szeretnél, valamint egy telefonszám és a logó is jó ötlet, hogy a videótól forgalmat generálj a honlapra, amelyet népszerűsíteni szeretnél!

Továbbá a videó leírásában YouTube-on is add meg a weboldalhoz a linket, hogy a felhasználók egyetlen kattintással eljuthassanak a honlapra! Az is jó ötlet, ha a videó végén az utolsó képkockán „call-to-action” szerepel: ez lesz az utolsó emlék, amelyet magával visz a néző a videódból, ezért adj neki okot arra, hogy visszatérjen a weboldaladra!

5. Futass egy kis hirdetési kampányt!

Összehasonlítva az online reklám más területeivel, a YouTube hirdetések nagyon olcsóak. Egyszerűen felállíthatsz egy YouTube kampányt a Google AdWords fiókodon keresztül.

6. Ossz meg, ossz meg és ossz meg!

Oszd meg a videódat számos blogon és közösségi média csatornán keresztül! Minél gyakrabban kerül megosztásra, annál nagyobb lesz a láthatósága. A linképítéshez hasonlóan, ha sűrűn előfordul a videód különböző weboldalakon, a keresőmotorok is előrébb veszik majd a tartalmat az organikus találatok listázásakor. Továbbá minél többen látják a videót, annál jobban elterjed, ami még nagyobb publicitást eredményez.

Top-10-Tips-for-Incredible-Video-Marketing-Success-v1

7. Minél több az interakció, annál jobb!

Minél több lájkot és megosztást kap a videód, annál jobb! Akár egy közösségi média poszt, minél nagyobb a felhajtás a tartalmad körül, annál nagyobb expozíciót is fog kapni.

8. Írj egy átiratot a YouTube videóidhoz!

A legtöbb ember nem tudja, hogy a YouTube-on keresztül feltölthetik a videóikhoz az átiratot is. Hozz létre egy Word dokumentumot az alapján, ami elhangzik a videóban! Mivel a legfontosabb kulcsszavak, amelyek miatt jó helyezést remélsz a találati listában, valószínűleg megjelennek majd az átiratban is, ez SEO hajtóerőt biztosít a videódnak.

Ha nem tudod, hogyan kell YouTube átiratot készíteni, itt egy nagyszerű cikk, amely végigveszi a lépéseket.

9. Szerezz feliratkozókat!

Tudtad, hogy ha valaki feliratkozik a YouTube csatornádra, a legutóbbi videód a kezdőoldalán fog megjelenni? Ha feliratkozol más csatornákra, amelyek érdekesek és ahol a felhaszálók aktívan részt vesznek a hozzászólásokban kialakuló beszélgetésekben, könnyen felépítheted feliratkozói bázisodat. Minél több feliratkozód van, annál könnyebb lesz publicitást szerezned az új videódnak, amit épp csak feltöltöttél.

10. Töltsd fel a videódat más hálózatokra is!

A YouTube egyértelműen a legjobb fogadás, ha optimális online expozíciót akarsz biztosítani a videódnak. Ha viszont feltöltöd olyan oldalakra is, mint a DailyMotion, a Vimeo és a Break, az további előnyökhöz juttat. Az olyan oldalakon való regisztrálás, mint a Vimeo, pénzbe kerül, de attól függően mit akarsz, és mire van szükséged a videódat illetően, mindenképpen megérheti.

Ha eddig nem gondolkoztál videó marketingben, itt a remek alkalom, hogy elkezdd! Megfizethető hirdetésekkel és hihetetlen keresőmotor expozícióval ez a gazdag médiaformátum segíteni fog, hogy még nagyobb publicitást nyerj. Kövesd a fenti 10 lépést és úgy az egekbe szöknek a videóid a keresőmotorok találati listáiban, akár egy rakéta!