A legjobb dolgokat a marketingben matricákkal lehet elérni – állítja a dailyispiration.nl oldala cikkében. A kreatív matricák egyediek, különböznek a többitől, és megjegyezhetőek; lehetnek viccesek vagy éppen elgondolkodtatók, és szinte minden esetben ki tudják használni a környezet adta lehetőségeket, hogy minél több potenciális ügyfélhez, minél nagyobb közönséghez jussanak el. Egy erős márka hosszú távon nagyot tud profitálni mind elköteleződés, mind eladás terén egy jól összerakott matrica kampánnyal, ennek bizonyítékául álljon itt egy lista, ahol 10 remekül sikerült kampánnyal ismerkedhetünk meg!

Segíts a rászorulókon

A kampány a tápanyagtartalom matricát helyezte el egy utcai szemetes oldalán, felhívva a figyelmet a hajléktalanok éhezésére.

1

IBM Tech support

Az IBM a falimatricával azt szerette volna hangsúlyozni partnere irodájában, hogy technikai segítségnyújtásuk olyan gyors és hatékony, mintha csak helyben történne.

2

ALC Computer

A cég ügyesen az internetkávézókban elhelyezett számítógépek optikai egereinek aljára ragasztott matricán tette közzé saját szolgáltatásait. Ügyes, nemde?

3

Vöröskereszt

Te tudod, mik az elsősegélynyújtás első lépései? A Vöröskereszt ezzel a padlón elhelyezett 3D hatású matricával szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a legtöbb ember nincs tisztában az alapvető elsősegély mozzanataival, amire jó megoldás lehet egy tanfolyam, természetesen a Vöröskereszt szervezésében.

4

Calle Soccer

Aranyos megoldás brandépítésre: a cég egy egyszerű fekete, logóval ellátott kerek matricát használt az utcán felállított gyalogosátkelőket jelző táblák megfelelő helyén.

5

Mini Cabrio

Ügyesen elhelyezett matrica keretek, lehetőleg olyan helyeken, melyek nyitott tereket vesznek körül.

6

Stamina síkosítógél

Teljesen kézenfekvő, hol jönne jól a síkosítás: beragadt csomagtartók kulcslukánál!

7

Víz

Ennek is kell reklám? Igen, méghozzá fontosságának hangsúlyozásához. A víz értékes, vigyázz rá!

8

Sweet Pete’s

…ami egy kerékpárbolt, a biztonságos bringázás és a sofőrök által tanúsított nagyobb figyelem érdekében matricázott.

9

Gold’s Gym

A fitneszterem súlycsökkentő programját ezzel a mókás matricával reklámozta.

10

 

Találkoztál már hasonlóval? Volt olyan, ami különösen mély nyomot hagyott benned?