A Spotify csapata bejelentette, hogy már 100 millió felhasználó hallgat zenét streaming szolgáltatásán keresztül. Az előfizetők 30%-a, azaz 30 millióan fizetnek is a prémium tagságért havi 9,99 dollárt. A legtöbb felhasználó  azonban továbbra is ingyenesen használja a szolgáltatást ők reklámokat hallgatnak a zeneszámok között.

Másfél évvel ezelőtt még arról írtunk, hogy 60 millió előfizető mellé 15 millió pénzt is fizető felhasználó társul a Spotify-nál, amely dinamikusan növekszik. A zenei streaming szolgáltatásban egyik nagy konkurens lehet az Apple, amely összesen 13 millió előfizetővel rendelkezik, itt azonban nincs ingyenes szolgáltatás. A Google Play Music és a Deezer az utóbbi időben csendesebb, azonban a jövőben érkezhet az Amazon zenei szolgáltatása is.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-white-iphone-s-site-spotify-screen-headphones-l-simferopol-russia-june-swedish-music-service-offers-legal-image41810875

Mivel a Spotify az összes bevétele 80%-át fizeti ki az előadóknak és kiadóknak, gyakorlatilag profitot nem termelt az elmúlt 10 évben indulása óta. A tavalyi évben 209 millió dolláros veszteséggel zárt, míg 2014-ben 186,8 milliós mínusz volt a zárás során.

Forrás: VentureBeat