A Snapchattel a jelek szerint továbbra is elégedett a Time Warner.

A Time Warner és a Snap Inc. a hírek szerint a következő két évre 100 millió dolláros szerződést kötött made-for-Snapchat tartalmak készítésére.

A tartalmak között lesznek napi hírekkel foglalkozó show-k, dokumentumfilmek, vígjátékok és drámák is. A hosszuk marad 3-5 perc. Jelenleg a Snapchat napi egy ilyen tartalmat tesz elérhetővé, ez hamarosan napi 3-ra növekszik a szerződés szerint. A videók álló formátumban készülnek el.

Ezzel mellesleg már a Spotify is elkezdett kísérletezni:

Vertikális videoklip-premier a Spotify-on

A Snapchat a 100 millió egyik felét megtartja magának, a másik felet viszont a tartalomgyártók kapják meg a hírek szerint.

A Snapchat ezekkel a tartalmakkal nem csak pénzt keres, de a felhasználók várhatóan több időt fognak tölteni magán a platformon is.

Biztos jó ez?

Ettől függetlenül, mivel már megszokott tartalomról beszélünk, minden bizonnyal nem ez lesz a Snapchat nagy dobása, amivel vissza tudja csábítani a felhasználókat a felületére. Erre pedig a Snapchatnek nagy szüksége van, hiszen bár továbbra is népszerű, az utóbbi időszakban nem csak lekörözte az Instagram…

Bocs Snapchat, az Instagram népszerűbb nálad

Két gyors újítás az Instagramnál – leverve a Snapchatet

De kiderült, hogy felhasználói sem ragaszkodnak hozzá hosszútávon:

A Snapchat-rajongók… nem is rajongók

A Time Warner ezen felül az HBO-t a Turner és a Warner Bros-t is reklámozni fogja továbbra is a felületen.

Bár hosszútávon nem biztos a megoldás, a hír miatt a Snap már most jobban teljesít a tőzsdén, ahol az utóbbi időben ugyancsak komoly problémái voltak.

Forrás: TechCrunch