Szeretnék, ha teljes szülői kontrollal és biztonságban használhatnák a 13 év alattiak is az Instagramot – legalábbis erről ír a Facebook egy most kiszivárgott cégen belüli levélben. 

Jelenleg a közösségi oldalt csak 13 éven felüliek használhatják hivatalosan, ez azonban nem jelenti azt, hogy nincsenek fenn gyerekek, akár a szüleik beleegyezése nélkül. A Facebook egyik szóvivője azt nyilatkozta a Guardiannak a hírről, hogy valóban szeretnének biztonságos környezetet teremteni a gyerekek számára, ahogyan ez egyébként sikerült a Messenger Kids esetében is. 

Jelenleg a szülőknek nincs mozgásterük, ha a gyerek megkéri őket, hogy regisztrálhassanak az Instagramra, mert vagy engedélyt adnak, vagy nem. Ezért szeretnének egy biztonságosabb harmadik lehetőséget, amit a szülők felügyelhetnek. 

Ezen túl tovább fejlesztenék a regisztrációt, például gépi tanulással szűrnék ki azokat, akik valószínűleg nem elég idősek ahhoz, hogy a nem gyerekeknek szóló Instagramot használják. És a Facebookra egy olyan rendszert is fejlesztenének, ami nem engedné felnőtteknek, hogy 18 éven aluliakra írjanak rá ha nem ismerősök, továbbá jelezné a fiataloknak a rendszer, ha az ismerős, aki bejelölte, egy rakás hasonló fiatalt is sorban ismerősnek jelölt, sőt a keresőmotort is úgy optimalizálnák, hogy nehezebb legyen megtalálni a tiniket a Facebookon. Az Instagramon pedig szorgalmaznák, hogy legyen privát a profilja a 18 éven aluliaknak. 

Forrás: The Guardian