A brit Love Island egyik szereplője beszélt parlamenti képviselőknek az online zaklatásról és a bántalmazásról egy meghallgatáson, amelyik az angliai  influenszer kultúrát szeretné jobban megismerni. 

A valóságshow szereplője azt mondta, hogy a zaklatói és bántalmazói között gyereket nevelő családos emberek, ápolásban dolgozók, és gyerekek is részt vettek. Mikor bement a játékba, 3000 követője volt, mire kijött, 1,1 millió. Amy Hart azt mondja, hogy a közösségi oldalak egyáltalán nem segítik azokat, akiket online zaklatnak. Mikor jelentette a kommenteket, sorra azt kapta vissza, hogy azok nem sértik a felhasználási feltételeket. Szerinte azonban, ha olyan üzenetek, amelyek arról szólnak, hogy őt valaki mennyire gyűlöli, mennyire ronda, mennyire értéktelen, igenis olyan tartalmak, amiket szűrni kellene. 

Néha utánanyomozott a zaklatóinak, és feltette magának a kérdést, hogy vajon azok a családos emberek, ápolók, a barátaiknak is elbüszkélkednek, hogy szabad idejükben embereket bántalmaznak az interneten? A legmegdöbbentőbb halálos fenyegető üzenetet egy 13 évestől kapta, ami után elgondolkozott, hogy ha egy gyerek, 13 évesen ilyet ír a szobájából, mivé válik 18 éves korára? 

Más influenszerek is hasonlókról számoltak be, Em Sheldon szerint minden nap kap támadásokat olyan emberektől, akiknek túlzás nélkül az a vágyuk, hogy tönkretegyék az életét. 

Forrás: The Guardian