A múzeumok is gyorsan megtanulták, hogyan lehet kommunikálni kreatív Instagram fiókokkal. Egyetlen érintéssel élvezhetsz mindent a Louvre szépművészetétől a Smithsonian történelmi kiállításaiig – írja a Mashable.

És bár általában a múlt darabjait katalogizálják, a közösségi média taktikáikkal nagyon is a jelenben mozognak. Itt van 14 múzeum, amelyeket érdemes követned Instagramon:

1. MoMA

A Museum of Modern Art New Yorkban található és gyakran posztol ütős, szemet gyönyörködtető fotókat a kiállítások régi és új darabjairól.

2. New Museum

Az igazán menő és kortárs művészet egy az egyben megtölti a szintén New Yorkban található New Museum termeit.

3. Tate

A Tate galériák Nagy Britannia-szerte megtalálhatók és a legjobb választásnak bizonyulnak, ha mintát vennél a brit művészetből.

4. Gagosian

A Gagosian egy nemzetközi művészeti galéria, a hálózat tagjai működnek az USA-ban, Franciaországban, Svájcban és Görögországban is.

5. Tetkómúzeum Amszterdamban

A tetkórajongók és a tetováltak itt gyülekezzenek!

6. Smithsonian

Ez az Instagram fiók mind a 19 Smithsonian múzeumnak helyet ad, valamint a Washigtonban található Állami Állatkertnek is. Amerikai patriótáknak kötelező követnie.

7. Brooklyn Museum

A New York-i Brooklyn múzeum folyamatosan frissíti a hírfolyamát az aktuális kiállítások és események művészi felvételeivel.

8. Philadelphia Museum of Art

Philadelphia gyönyörű múzeumnak ad otthont, amelynek Instagram fiókja ráadásul elképesztően aktív. Mindenképpen kövesd a napi kreativitás adagodért!

9. Beamish Museum

Menj vissza az időben a Beamish Múzeummal! Ez egy élő múzeum, ahol újraélik a viktoriánus és edwardiánus időket Észak-Angliában.

10. A New York-i botanikus kert

Növények képei, amelyek a napi cukoradagot is pótolhatnák. Gyönyörű fotókat láthatunk itt virágokról és fákról.

11. Powerhouse Museum

Ez az ausztrál múzeum a tudomány és dizájn területén mozog, és biztosan életre kelti a benned rejlő kockát!

12. A Louvre

A gigantikus párizsi múzeum talán arról a legismertebb, hogy otthont ad Mona Lisának. Exkluzivitását hirdetve az Instagramon is csak havonta párszor posztolnak, de amit kihagynak a gyakoriság terén, azt bepótolják a szépséget illetően.

13. Los Angeles County Museum of Art

Kalifornia egyik legnagyobb múzeuma ez, amely bőséges online jelenlétet kezel, és amelynek Instagram fiókja tele van művészeti alkotásokkal és a rajongók képeivel.

14. New York-i szexmúzeum

Amint a név sugallja, a múzeum Instagram fiókját nem munka közben érdemes nézegetni (habár közel sem olyan vészes, mint gondolnád). A lényeget meghagyják arra az alkalomra, amikor magad sétálsz be a múzeumba.