A Snap Inc. CEO-ja, Evan Spiegel a napokban bejelentette, hogy csupán 150 000 darab kelt el a kamerás napszemüvegből, a Spectacles-ből.  Bár ez önmagában eléggé impozáns szám, de ha abból indulunk ki, hogy a közösségi platformnak 173 millió aktív felhasználója van, akkor nem tűnik olyan jó aránynak.

A Snapchat legnagyobb vetélytársa a piacon természetesen a Facebook, akik mindent megtesznek azért, hogy lenyomják a fiatalok körében népszerű közösségi oldalt. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Facebook sikerrel jár, mert mostanában mintha lelassult volna a Snapchat növekedése. Ennek az lehet az oka, hogy a közelmúltban megjelent az Instagram Stories, ami viszont egyre határozottabban hódítja meg a a potenciális célközönséget. Ráadásul egyre több felmérés igazolja, hogy sokan váltanak a Snapről az Instagramra, mivel újabb lehetőségeket kínál a felhasználók számára.

Ettől függetlenül a Snap Inc. is folyamatosan dolgozik érdekes projekteken, például a hetekben jelentették be a SnapArt bevezetését, és hamarosan jöhet a Spectacles 2.0 is. Továbbá a Snapchat dolgozott együtt a Google-lel és az Apple-lel is kisebb projekteken, ami azt mutatja, hogy vannak még releváns terveik a jövőre nézve is. Ami azt illeti, a legújabb hírek szerint a Snapchat a jövőben elérhető lesz asztali számítógépeken is, ami egy hatalmas fordulat lenne a márka pályafutásában.

Tehát annak ellenére, hogy a Facebook alaposan megszorongatja a Snapchatet, azért még ne írjuk le előre, hiszen eddig is tudtak meglepetéseket okozni.

A Snapchat és az Instagram Stories legújabb eredményeiről itt számoltunk be:

A top influencerek 33 százalékkal kevesebbet használják a Snapchatet

A Snapchat legújabb hirdetési projektjéről itt adtunk hírt:

A Snapchat új programmal akarja támogatni a startupokat

Forrás: Social Media Today