A Google+ 18 új funkciót jelentett be, melyek egy része a Hangouts szolgáltatásra vonatkozik, másik részük pedig további eszközöket jelent azon felhasználók számára, akik elsősorban fotókat kezelnek az oldalon. A frissítések a „következő napokban” érkeznek, tudta meg a Mashable egy szóvivőtől.

A Google+ új felhasználói mutatókkal is jelentkezett megerősítve, hogy az oldal több, mint 540 millió aktív felhasználóval rendelkezik, ha beleszámolják a Gmailen keresztüli bejelentkezéseket és a 300 millió havi aktív felhasználót (azokat, akik közvetlenül az oldalt vagy az alkalmazást látogatják). A felhasználók ezen kívül 1,5 milliárd fotót töltenek fel hetente, számolt be róla a Google alelnöke, Vic Gundotra.

GooglePlusUpdate

Ami a Hangouts frissítéseket illeti, a Google+ üzenetváltásra alkalmas szolgáltatása SMS küldési lehetőséggel is bővült. Ez hasonló a Facebook azon akciójához, amelyet a napokban jelentett be Messenger applikációja kapcsán.

A további Hangouts változások között szerepel az új geolokációs funkció, amely révén a felhasználó tartózkodási helye is hozzáadódik az üzenethez egyetlen kattintással, a Google Maps használatával. Ezen kívül a Hangouts mostantól támogatja az animált GIF-eket is.

A videó Hangoutok ezután teljes képernyőn, HD minőségben élvezhetők minden eszközön, valamint az egyéb új, kreatív eszközöknek köszönhetően a felhasználók eljátszhatnak a fókusszal és a nézettel is. Fekete-fehérben is chatelhetnek és elhomályosíthatják a hátteret az új „Spotlight” funkcióval, hogy a beszélő lehessen a középpontban, magyarázta Gundotra.

A fotók kapcsán a Google+ folytatja korábbi hadjáratát: magát mint a legjobb közösségi platformként kezeli, amely azoknak a felhasználóknak szól, akiket érdekelnek a fényképek. Az egyik új eszköz, az „Auto Awesome Erase” például eltávolít embereket és tárgyakat a fotóidról. Ha a barátaiddal pózoltok az utcán és néhány idegen is látszik a háttérben vagy az előtérben, az „Auto Awesome Erase” automatikusan el tudja tüntetni őket a képről.

A Google a képek könyvtárában kutakodó felhasználók dolgát is megkönnyítette. Az oldal több, mint 1000 újabb keresési kifejezést adott a rendszerhez, amelyet a Google kép algoritmusa automatikusan azonosít, azaz a felhasználók rákereshetnek olyan szavakra, mint „almás pite” vagy „naplemente” és a Google a megfelelő, releváns fotókat mutatja majd nekik, amennyiben azok nem lettek megjelölve. A felhasználók hasonlóképpen kereshetnek majd a köreikben lévők által megosztott képekre.

A Google+ támogatni fogja a képfeltöltéseket minden méretben és felbontásban, hogy a felhasználóknak ne kelljen kompromisszumokat kötnie ezeket illetően, mondta Gundotra. Az iOS készülékekkel rendelkező felhasználók ezzel a lehetőséggel csak akkor élhetnek, ha nyitva hagyják a Google+ alkalmazást. A nemsokára érkező új iOS verzióban már számukra is minden támogatott lesz, minden esetben.

Ezen kívül felrántották a leplet az „Auto Awesome Video” funkcióról, amely automatikusan rövidfilmmé konvertálja a felhasználó fotóit és videóklipjeit. Amint a Google+ érzékeli, hogy egy adag videó és fotó ugyanabban az időperiódusban készült, automatikusan megszűri azokat a legérdekesebb, legjobb minőségű képek és videók kiválasztásával, majd felhasználásával. A felhasználók manuálisan is szerkeszthetik a videót, ha szeretnék: megváltoztathatják a sémát és a szűrőket, a klipek hosszát vagy a hangot.

A frissítések hamarosan elérhetővé válnak, amint egy Android frissítés hozzáférhető lesz a Google Play áruházban, mondta egy szóvivő.