A Facebook nyilvánosságra hozta a Messenger 2017-es statisztikáit, és kiderült, hogy idén 1,3 milliárdra nőtt a platform havi felhasználóinak száma. Ezzel a chat alkalmazás továbbra is megőrizte vezető pozícióját abban, ahogy a családunkkal és a barátainkkal kommunikálunk nap mint nap.

Már 25 év telt el azóta, hogy elküldték az első SMS-t, azóta pedig nagyot változott a világ. Mostanra naponta 7 milliárd beszélgetést folytatunk Messengeren egyetlen nap alatt, amit elképzelni is nehéz. Ehhez képest pedig az egyik legfontosabb változás, hogy egyre többen használják a video chat-et valamint az AR eszközöket, például maszkokat, filtereket stb. Az elmúlt évben 17 milliárd real-time video chat beszélgetést folytattak a felhasználók a platformon, ami jelenetős növekedés 2016-hoz képest. Ez azt jelenti, hogy sokkal inkább ilyen irányba mozdulnak a kommunikációs igények.

2017-ben a Messenger felhasználói 18 milliárd GIF-et küldtek egymásnak, ami szintén elképesztően jó arány. Továbbá idén a csoportok is nagyot mentek, hiszen az év minden napján mintegy 2,5 millió új csoportot hoztak létre a platformon.

A reakciókat márciusban vezették be a felületen, így tehát 2017-ben összesen 11 milliárd reakciót osztottak meg a felhasználók egymás között. És hogy mi volt a legnépszerűbb reakció a Messengeren 2017-ben? A nevetés!

 

A Messenger és a Pinterest együttműködéséről itt számoltunk be:

Új Messenger chat kiegészítővel jelentkezik a Pinterest

Érkezik a Messenger gyerekverziója is:

A Facebook megalkotta a Messenger Kids appot

Forrás: We Are Social Media