Annyi biztos, hogy 2017 rendkívül szórakoztató év volt a Halloween reklámok terén, hiszen ez az ünnep mindig nagyot tarol. Idén a legnagyobb márkák a szokásos spotok helyett mini horrorfilmekkel próbálkoztak, és a siker sem maradt el utána. Megmutatjuk a legjobban sikerült ünnepi kampányokat!

  1. Asda

A brit supermarket lánc évről évre vadabb Halloween reklámokkal rukkol elő, és az idei sem kivétel. A reklámot a londoni Saatchi & Saatchi valósította meg.

  1. Burger King

A népszerű gyorsétterem idén a McDonalds-t trollkodta ijesztő bohócokkal, hiszen aki Halloweenkor bohóc jelmezben tér be valamelyik éttermükbe, annak egy Whopper szendvics a jutalma. Arról nem is beszélve, hogy a spot is mennyire ütősre sikerült!

  1. Buffalo Wild Wings

A The Marketing Arm által megálmodott rövidfilm nem is a sokkolásra feltétlenül, hanem a humorra ment rá. Ennyire jól sikerült!

  1. Bacardi

A Bacardi kampánya az egyéniséget ünnepli, és mindazokat akik a jelmezek által szabadítják fel önmagukat. A reklám koncepciója tökéletesen illeszkedik a márka arculatához és imidzséhez, ráadásul a Halloween-t is sikeresen beépíti.

  1. Duracell

A Wieden + Kennedy New York ügynökség eléggé hátborzongató reklámot hozott össze a Duracellnek. Szükséged lesz megbízható elemekre Halloweenkor is?

  1. Harley-Davidson

A kanadai Zulu Alpha Kilo ügynökség sikeresen kimaxolta a Halloween esztétikáját úgy, hogy a márkában is tökéletesen megjelenjen. Kell ennél több?

  1. KFC

A gyorsétterem maradt a retró hangulatnál, és vintage Colonel Sanders jelmezekkel riogat. Ráadásul az ikonikus KFC kosár most trick-or-treat vödörként jelenik meg! A hab a tortán, hogy a jelmezek megvásárolhatóak a KFC honlapján.

  1. Pinterest

Az egy dolog, hogy a népszerű közösségi oldalon több mint 220 millió Halloween ötletet és inspirációt találunk, de idén megteremtették a saját 3D Haunted House-t!

A Facebook Halloween kiegészítőiről itt számoltunk be korábban:

A Facebook idén kimaxolja a Halloween-t

A Burger King sikeres Halloween-kampányát itt mutattuk be:

A Burger King ijesztő bohócokkal trollkodja a McDonalds-t

Forrás: AdWeek