A Google ma hozta nyilvánosságra a 2019-es keresési trendeket, amelyek egyedi betekintést engednek abba, mi érdekelte leginkább a világot és Magyarországot idén. A listák megmutatják, milyen témák és események ragadták meg az internetezők figyelmét. A top 10-es listák 74 ország legnépszerűbb témáit fedik le többek között a popkultúra, sport, zene, politika és hírek terén.

A Google már 19 éve minden év végén nyilvánosságra hozza a keresőjében világszerte legfelkapottabb témák listáit. „Az év keresései” oldalon a magyar és globális listák mellett a felmérésben résztvevő valamennyi ország – Argentinától Zimbabweig – idei eredményei is elérhetők: utánanézhetünk egyes szavaknak és szűrhetünk évenként is, valamint az idei év kiemelt témáiról készült videót is megnézhetjük (itt fentebb, nálunk is). A Google idén is a legfelkapottabb keresések adataira (azon keresések, amelyek 2019-ben hosszabb időn keresztül kiugró forgalmat eredményeztek a 2018-as keresésekhez képest) összpontosított, ami még színesebb és érdekesebb listákat eredményezett.

A magyar listák

A magyar abszolút lista élén a tavalyi évhez hasonlóan idén is egy politikai esemény áll: az önkormányzati választások. Ezt követi Andy Vajna és a Notre-Dame, a top 10-be pedig felkerült még többek között a berlini fal leomlása és az európai parlamenti választások is. A sorozatok közül a Csernobil és a Drága örökösök voltak a legkeresettebbek, a könyvek között a Trónok harca és a Miután kerültek az élre. Sporteseményeknél a női kézilabda-világbajnokság és a Magyarország – Uruguay futballmeccs, a fesztiválok közül pedig a Strand és a Volt fesztiválok érdekelték leginkább a magyar internetezőket.

Pár top 10-et önkényesen kiragadtunk:

Telefontípusok
1) iPhone 11
2) Huawei P30
3) Samsung Galaxy S10
4) Huawei Mate 20 Pro
5) Huawei P20 Lite
6) Huawei P20
7) Huawei P30 Lite
8) iPhone 11 Pro
9) Samsung Galaxy A50
10) iPhone XR

Sorozatok
1) Csernobil
2) Drága örökösök
3) Mintaapák
4) Trónok harca
5) Mi kis falunk
6) The Mandalorian
7) Eufória
8) A tanár
9) Rick and Morty
10) Leaving Neverland

Fesztiválok
1) Strand Fesztivál
2) Volt Fesztivál
3) Sziget Fesztivál
4) Campus Fesztivál
5) Kocsonyafesztivál
6) Egerszeg Fesztivál
7) Vidor Fesztivál
8) Palacsinta Fesztivál
9) Csabai Kolbászfesztivál
10) Ozora fesztivál

Mozifilmek
1) Joker
2) Miután
3) Marvel kapitány
4) Volt egyszer egy Hollywood
5) Bosszúállók: Végjáték
6) Aquaman
7) Két lépés távolság
8) Csillag születik
9) Annabelle 3
10) Az 2

Receptek
1) Csirkemell recept
2) Medvehagyma recept
3) Tiramisu recept
4) Tarja recept
5) Karaj recept
6) Fasírt recept
7) Édesburgonya recept
8) Spárga recept
9) Mascarpone recept
10) Bulgur recept

Forrás: Google