A közösségi oldal amellett, hogy nyilvánosságra hozta a 2017-es harmadik negyedévi statisztikáit, azt is megerősítette, hogy a kamu profilok aránya is jelentősen megnőtt. Ez azt jelenti, hogy a 2,1 milliárd felhasználóból mintegy 270 millió a fake account.

A közösségi platformok közül a Twitter a leglazább, hiszen ott tényleg bármi elmegy, viszont a Facebook mindig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy szűrjék az ilyen jellegű profilokat. A legnagyobb közösségi oldal sok esetben valódi dokumentációt is igényelt a regisztrációhoz. Ennek ellenére sajnos továbbra is rengeteg kamu account működik, amelyek nyilvánvalóan spam vagy bot tartalmakat terjesztenek. Ráadásul az sincs kizárva, hogy ezek sok esetben fizetett troll farmok, és kifejezetten nagy károkat okoznak a közösségi oldalon.

Természetesen ez abból is fakad, hogy a Facebook régóta harcol a kamu hírek és a félretájékoztatás ellen, ami miatt az USA kongresszusa is megszorongatta a legnagyobb tech vállalatokat, köztük a Twittert és a Google-t is.

A Facebook legújabb eredményeiről itt tájékozódhatsz:

Publikus a Facebook harmadik negyedévének statisztikája

Így küzd a Facebook a kamu hirdetések ellen:

Jön: még nagyobb transzparencia a Facebook-hirdetésekhez

Forrás: Mashable