Korábbi cikkünkben már bemutattuk, miként szerezhetsz még több rajongót az Instagramon a #hashtagek helyes használatával. De miért van egyáltalán szükség arra, hogy minél több követőd legyen az Instagramon? Erre hozunk fel mai bejegyzésünkben 3 példát:

1. Az Instagram Stories felpörgetése: A történetek nagyszerű lehetőséget jelenthetnek a márkád számára, hiszen bizonyítottan nagyobb elkötelezettséget generálhatnak, mint a többi formátum. Az Instagram Stories egyébként az egyetlen olyan lehetőség a platformon – a profilban elhelyezhető linken kívül – amely ún. “swipe-up”-on keresztül lehetővé teszi a linkek megosztását. Ehhez azonban legalább 10.000 követővel kell rendelkeznünk! (vagy hirdetnünk kell)

2. Több követő, több elérés: A Facebookal ellentétben az Instagramon még valóban számít, hány követővel rendelkezel, mivel az algoritmus kevésbé befolyásolja negatív irányba az organikus elérést.

3. Növeli a PR megítélésedet: Az Instagramon sokkal szofisztikáltabb játékszabályok vannak, mint a többi platformon, itt tehát tényleg nap, mint nap meg kell dolgozni a rajongók figyelméért. Az Instagramon tehát a hitelesség mérőszáma a követők száma, amely azt üzeni a profilodra látogatóknak, hogy érdemes követniük téged, mert minőségi tartalmakat gyártasz.

Rajongunk az Instagramért, ezért korábban is írtunk már róla:

Forrás: WERSM