Hamarosan mindenki számára elérhetővé válik az a mappa, amibe a közelmúltban törölt tartalmak kerülnek. Innen 30 napig vissza lehet állítani a bejegyzéseket. Ezt a mappát természetesen a követők nem, csak a felhasználó láthatja. 

Minden olyan tartalomra vonatkozik, beleértve a fotókat, videókat, reeleket, IGTV bejegyzéseket és a történeteket is, amiket a felhasználó már feltöltött, de aztán mégis letörli. Az instastory esetében ez annyival módosul, hogy mivel ezek egyébként sem az örökkévalóságnak szólnak, 24 órán keresztül őrzik meg a törölt bejegyzéseket. 

Egyrészt a véletlenül kitörölt tartalmak visszaállítása lesz egyszerűbb ezzel a funkcióval, másrészt az Instagram arról is ír a közleményben, hogy sok olyan felhasználó, akinek meghekkelik a fiókját, arról számol be, hogy a posztokat törli aki hozzáfért a fiókjához, és eddig nem volt lehetősége, hogy visszaállítsa ezeket a tartalmakat. Ehhez azért hozzátartozik, hogy a közelmúltban törölt bejegyzéseket gyűjtő mappából is ki lehet törölni a posztokat, szóval ha egy hekker igazán gonosz szeretne lenni, akkor így is megmaradt a lehetősége. 

A mappa a beállításokból érhető el a legutóbbi frissítés után. 

Forrás: Social Media Today