A jelek szerint a social media már a politikában is jelentős szerepet játszik. A Republikánus Pártról sok mindent lehet mondani, de azt biztosan nem, hogy nem bíznak a modern technikában. A párt július 18-án jelöli ki végleges jelöltjét az elnöki posztra Clevelandben a Quicken Loans arénában, a párt új applikációjának hála pedig élőben, 360 fokban követhetjük majd az eseményeket.

Republikánus Párt - Convention app

Az applikációval – mely elérhető Apple-ön és Androidon egyaránt – élőben nézhetjük majd a több órányi beszédeket, miközben szétnézhetünk az arénéban is – bár arról egyelőre nincs információ, hogy az esemény mennyi része lesz 360 fokban közvetítve, mindenesetre a végső jelölt – aki minden bizonnyal Donald Trump lesz – kinevezése minden bizonnyal biztosan közvetítve lesz, hogy mindenki arcát láthassuk a nagy pillanatban.

A párt szóvivője, Audrey Scagnelli elmondta, hogy az app segítségével minél több különböző közönséget akarnak elérni és rendkívül elégedett a közös munkával és azzal, hogy mennyi különböző csatornán lesz követhető az esemény. A kinevezés hivatalos livestreaming-partnere a Google, melynek közvetítését YouTube-on figyelhetjük, amennyiben nem az alkalmazás élményével élnénk. A Snapchaten már múlt hónapban megszületett a párt csatornája, ahol a rendezvény színfalai mögé nézhetünk majd be a tervek szerint.

Forrás: Adweek