“Nem tudjuk ezt a problémát magunktól megoldani” – nyilatkozta Adam Mosseri, az Instagram vezérigazgatója. A BBC Radio 1-nek nyilatkozó üzletember az internetes zaklatással kapcsolatban fejezte ki a véleményét, ami jelenleg Nagy-Britanniában kezd ijesztő méreteket ölteni.

Mosseri szerint habár nem akarjak, hogy az emberek “depressziósak legyenek a platformon,” nem tudja kontrollálni egyedül, hogy miféle tartalmak jelennek meg a felhasználók posztjaiban és sztorijaiban.

Azt viszont elismerte, hogy az Instagram kultúráját kritizálók kondtruktív, egészséges megfigyeléseket fogalmaznak meg a platformmal kapcsolatban, és ők igyekeznek folyamatosan fejleszteni azt, hogy minél könnyebben és pontosabban ki tudják szűrni a káros tartalmakat.

Erre az is mutatja a cégvezér hajlandóságát, hogy korábban már személyesen is egyeztetett a brit kormány tagjaival, hogy hogyan tudják közösen még biztonságosabbá tenni az alkalmazást. Mosseri nem zárkózott el attól, hogy törvényi szabályozás alá kerüljön a platformja, mondván a felhasználók védelme mindennél előbbre való.

Mosseri, aki október óta vezeti a céget, elmondta, hogy annak kilenc éves története során számtalan dolgot tanult ő, valamint kollégái a közösségi média pozitív hatásairól, illetve árnyoldalairól is.

“A közösségi média felnagyítja a jó és a rossz dolgokat egyaránt, ezért folyamatosan próbálkoznunk kell azzal, hogy ez utóbbit kordában tartsuk” – mondta.

Mosseri nyilatkozata közvetlenül az után jön, hogy egy szervezet nemzetközi felmérésében az Egyesült Királyság különösen rosszul végzett az internetes zaklatás terén: mint kiderült, az átlag 3%-hoz képest az ottani iskolák 27%-ában kell ezzel a problémával legalább heti rendszerességgel foglalkozni.

Forrás: BBC