Több, mint 20 éve, hogy Theo Jansen, holland művész masszív építményeket hoz létre, melyeket úgy nevez, „Strandbeests”, azaz strandszörnyek. Ezek PVC csövekből, vitorlaszövetből és fából készülnek. Maguktól mozognak, csak a szél hajtja mindet, és nyurga lábaikon sétálnak Hollandia partjainál. Most 3D nyomtatással készült utódaik születtek, melyek megvásárolhatóak a Shapeways oldalán – írja a FastCoDesign.

„Most már vannak mutánsaink” – mondja Jansen büszke apa módjára egy videóban, melyben a mini strandszörnyek új generációját mutatja be. „A kicsik cukiságra specializálódtak. Igyekeznek picik, kedves és édesek lenni.”

Önellátóak is, ezek a kis szörnyek 3D nyomtatóból ugranak ki tökéletesen megformázva, semmilyen további összeszerelés nem szükséges. Apró ventilátor mozgatja őket, melyeket külön lehet beszerezni, de Te magad is fújhatod őket vagy le lehet tenni őket egy nagy ventilátor elé. A tökéletes, kevés igénnyel rendelkező háziállatok.

A bébi, 3D nyomtatással készült strandszörnyek tehát a Shapeways oldalán rendelhetőek meg. Ezen kívül megnézheted Jansen róluk készült filmjeit itt.

3027834-slide-s-beasts-03