A Twitter után az Instagram is belehúz abba, hogy biztonságosabb platform lehessen felhasználói számára.

Az eltűnő üzeneteknél bevezetett screenshot-figyelmeztetés és a különböző szavak és kifejezések szűrése után a képmegosztó alkalmazás most négy új funkcióval jelentkezik.

1. Comment control

A kommenteknél eddig is be tudtuk állítani, hogy különböző kifejezések ne jelenjenek meg, ám ha most kényesebb kontentet teszünk közzé, ahol félő, hogy negatív kommentáradat fog érkezni, egy-egy posztnál teljesen kikapcsolhatjuk a hozzászólási lehetőséget.
A funkciót a posztolás előtt tudjuk beállítani az Advanced Settings résznél, a megosztási lehetőség alatt. A kommentelési lehetőség később visszaállítható.

instagram-comment-control

2. Comment Likes

Hogy minél több legyen a pozitív flow az Instagramon, mostantól a kommenteket egy-egy apró szívre kattintva lájkolhatjuk.
A kommentek száma – ellentétben a Facebooktól – egyelőre nem fogja megszabni a kommentek sorrendjét, vagyis a legnépszerűbb hozzászólás nem fog a többi elé kerülni.

instagram-comment-likes

3. Leállítható követők privát fiókoknál

Nem szeretnéd, hogy valaki kövessen, de letiltani sem akarod? Most már van rá megoldás!
Ha privátra van állítva a fiókod, mostantól könnyen leállíthatod, hogy valaki kövessen, aki értesítést sem fog kapni arról, hogy nem kívánod megosztani vele tartalmaidat. Hogy éljünk a lehetőséggel menjünk rá a minket követő felhasználókra profilunkra és a … jelnél, már élhetünk is a finom lepasszolással.

instagram-privat-fiok-koveto-eltavolitasa

4. Névtelen jelentés, ha valakiről úgy érezzük, veszélyben van.

Végül bevezetésre kerül a korábban beharangozott funkció is. A felhasználók mostantól névtelenül jelenthetik, ha egy másik felhasználóról úgy sejtik, hogy kárt tehet magában. Az Instagram egy 0-24 órában dolgozó csapatot hozott létre, akik a kéréseket feldolgozva segítséget ajánlanak fel a felhasználónak, aki bejelenetkezése után kapja meg a lehetőséget arra, hogy segítséget kérjen akár egy jóbaráttól, akár egy szakembertől, de akár tippeket is kérhet.

instagram-lelkisegely

Erről itt olvashatod el korábbi cikkünket:

Lelkisegély az Instagramon

Forrás: Social Media Today