A Facebook folyamatosan változtat a játékszabályokon. Néhányan szeretjük, mások a hajukat tépik tőle és a kezüket tördelik. Mindig lesznek olyanok, akik panaszkodnak és a holdig is elér a sikolyuk. Szóval melyek az új szabályok, útmutatók és irányvonalak, amelyeket el akar fogadtatni veled a Facebook? Lényegében arról van szó, hogy már szerepelhet a borítóképen „call to action”, azaz tevékenységre való felhívás, amely eseményt, könyvet vagy versenyt hirdet. A régi szabály, miszerint 20 százaléknál több szöveg nem lehet rajta, továbbra is érvényben van – foglalja össze a JeffBullas.com.

Hogyan fordítja néhány márka előnyére ezeket az új szabályokat és szegik meg a régi, Facebook borítóképre vonatkozó irányelveket? És hogyan tudod te hasznodra fordítani és alkalmazni a Facebook borítóképedet és fotóidat az eladások és konverziók növelése érdekében?

Itt van 5 példa, amelyeket inspirációként használhatsz, hogy a közönséged foglaljon, vásároljon vagy feliratkozzon.

1. Mari Smith

Mari nem szórakozik és azonnal ugrott: a borítóképén hirdeti ingyenes webinar képzését, azaz internetes szemináriumát. A mosoly sem utolsó…

Facebook-Call-to-Action-Mari-Smith

2. Skype

A Facebook új szabályai lehetővé teszik, hogy egy versenyt promotálj. Az alábbi a Skype ötlete, amelyben „Presenters” nevű vetélkedőjét hirdeti.

Skype-Facebook1

3. Hubspot

A Hubspot mindig nagylelkűen osztogatta az ingyenes és értékes e-könyveket. Itt az ő borítóképük, amely kihasználja a „call to action” lehetőséget három lépésben.

Hubspot-Facebook

4. Inbound Zombie

Az alábbi „call to action” elég egyértelmű… szöveg és nyíl mutatja, mit kell tenned: regisztrálj az ingyenes webinar képzésre és lájkold az Inbound Zombie oldalát!

John-Hayon-Facebook-call-to-action1

5. ShortStack

Úgy tűnik, az egyszerűség a ShortStack következetes témája: lájkot kérnek szimplán, viccesen és színesen.

Shortstack-Facebook-CTA-Call-to-action

Ti hogyan próbáljátok hirdetni a márkátokat Facebookon? Milyen dizájn illik hozzátok? A fenti példáknál ügyesebben alkalmazzátok a „call to action” eszközét?