A 2013-as ünnepi szezon már a végéhez közeledik és az online kereskedők minden lehetséges értékesítési pillanatot meg akarnak ragadni, még mielőtt a vásárlók hibernációs állapotba kerülnek az első negyedévben. Ehhez nyújt segítséget ez az öt email ötlet a PracticalEcommerce jóvoltából.

5-Email-Messages-to-Send-Before-Christmas

Utolsó esély az ingyenes kiszállításra

Küldj egy emailt, amelyben értesíted a vásárlókat, hogy melyik az utolsó nap, amikor az ingyenes kiszállítás lehetősége még él, és ami után még sikeresen megkapják a címzettek az ajándékukat december 24-ig!

Ingyenes kiszállítás egy napra

Az előzőhöz szorosan kapcsolódva adj meg egy napot, amikor ingyenes kiszállítás mellett biztosítod a szolgáltatásodat!

Utolsó esély az online rendelésre

Mindig vannak, akik az utolsó pillanatokban szerzik be az ajándékokat. Őket megcélozva küldj egy értesítést, amelyben leírod, melyik az utolsó nap, amikor még csomagot küldhetnek!

Karácsony előtt, karácsony után

Karácsony előtt a webáruházad feltehetőleg jelentős forgalmat kap és nagyobb eladásokat tapasztal. Az ünnepek utánra viszont már kiköltekeznek az emberek és kevésbé lesz intenzív a látogatottság.

Gondolj esetleg arra, hogy még karácsony előtt – amikor a vásárlók még jó hangulatban vannak – meghirdeted azokat az akciókat, amelyeket egyébként csak az ünnepeket követően tennél! Nézd meg, mely termékek azok, amelyeket nem feltétlen szeretnél raktáron látni a következő pár hónapban!

Kellemes Ünnepeket!

Végül pedig december 23-án vagy 24-én küldj el egy egyszerű, nem eladásra ösztönző, üdvözlő üzenetet. A tapasztalatok szerint az ilyen karácsonyi jókívánság az online kereskedők két célját szolgálja.

Egyrészt egy őszinte üdvözlet segíthet hosszú távú kapcsolatot kiépíteni a vásárlókkal. Másodszor pedig ez még mindig arra bátoríthatja őket, hogy az utolsó pillanatban vegyenek tőled valamit. Az email üzenetek, még azok is, amelyeket nem értékesítési szándékkal küldtél el, gyakran extra forgalmat hajtanak az oldaladra, ami karácsony környékén legtöbbször extra eladásokhoz is vezet.