Manapság jó sok tanácsot adnak a „Facebook szakértők”. Csináld ezt! Ne csináld azt! Néha azonban jobb ignorálni mindet és a saját utadat járni. A PostPlanner cikke gyakran hangoztatott és széles körben ismert, afféle legjobb gyakorlatokat gyűjt egybe a Facebookra vonatkozóan. Lehet, hogy ezek a hagyományos szabályok fognak éppen vissza. Ha kicsit kísérletezel a szokatlanabb ötletekkel is az oldaladon, talán nagyobb elköteleződést fogsz tapasztalni a rajongóid részéről, mint valaha.

1. A legjobb időpont a posztolásra

Úgy tűnik, minden szakértő tudja, mikor a legjobb Facebookon posztolni. Olyan sokat tanulmányozták már ezt a témát, de talán nem is tudják a valódi helyes választ – ha egyáltalán van ilyen. Szinte mindegyik felmérés más eredményeket mutat.

Az alábbi grafikon azt mutatja, mikor posztolnak az emberek Facebookon:

Facebook_Sharing_By_Hour_of_Day-resized-600

Egyszerűen csak tesztelned kell a különböző időpontokat különböző tartalmakra, hogy lásd, melyik működik a legjobban a saját oldaladon.

2. A legjobb nap a posztolásra

A szerda a legjobb? Vagy a kedd? Most komolyan? Oké, ha a tartalmaid a munkához kapcsolhatóak, tényleg érdemesebb a hétköznapokon posztolni. És kipróbálhatsz néhány személyesebb dolgot hétvégén. Ez működhet.

Ám ez ügyben is kísérletezned kell – a Te rajongóid eltérhetnek a többi oldalétól.

Best-Day-to-Publish-Social-Content-is-Tuesday

3. A fotók működnek a legjobban Facebookon

A fotók a legjobb tartalomtípusnak számítanak Facebookon, igaz? Lássuk be, hogy nem csak fotókat posztolhatsz állandó jelleggel. Van, hogy a videók sokkal jobb rajongói elköteleződést tudnak kiváltani olyan oldalakon, mint amilyen a TomorrowWorld.

A The Huffington Post oldalán azonban a legtöbb bejegyzés link. Valószínűleg ez működik a legjobban számukra, hiszen ide hírekért érkeznek az emberek.

A Te rajongóid pedig lehet, hogy a fotók, linkek és szöveges posztok keverékét kedvelnék a leginkább. Megint csak: tesztelj és tapasztalj!

fb-photos-1-1-

4. Ne posztolj egy napon kettőnél többször!

Sok Facebook szakértő fogja Neked azt mondani, hogy kettőnél több alkalommal ne posztolj egy nap alatt.

Hidd el, hogy ha mégis így teszel, nem fogja bánni sem az elérésed, sem az elköteleződésed. A PostPlanner Facebook oldalán például van, hogy napi 6-szor is posztolnak.

5. Írj rövid posztokat!

Néhányan azt mondják, hogy a hosszabb bejegyzések iránt nem mutatnak annyi elköteleződést a rajongók, mint a rövidebbek felé.

Ez megint csak inkább attól függ, mit osztasz meg a Facebook oldaladon vagy profilodon. Ha a tartalom inkább személyesebb, mint szakmai, a poszt lehet nyugodtan hosszabb. Érezzék, hogy egy történetről van szó és nem csak egy posztról, aminek a lényege mindössze egy link!

keepfacebook

Útravaló

Ha az üzleted Facebook marketingjéről van szó, nem csak egyetlen titka lehet a sikernek. Ami jól működik az egyik oldalnál, lapos eredményeket hozhat egy másiknál. A szakértői tanácsokra érdemes odafigyelni, de nem kell azokat 100%-ban követni. Hiszen annyi eltérés lehet az egyes esetekben, amikről nem szabad megfeledkezni! A Te dolgod tesztelni és megnézni, mely stratégiákkal válthatod ki a legerőteljesebb elköteleződést a rajongóidból.