Bár azt hinnénk, hogy év vége felé kicsit lelassul a social media, az újítások még mindig érkeznek – a legnagyobbaktól is. Nézzük mit tartogat karácsonyi ajándéknak a Facebook, az Instagram, a Messenger és a Pinterest.

1. Facebook – Háttérszín a posztokhoz

Miután a Facebook is hivatalosan bejelentette és már több felhasználónál is megjelent a lehetőség, immár biztos, hogy érkeznek a színes hátterű posztok. Persze hogy mikor, kérdés. Mióta várunk a szövegek formázására is…
A pletykák szerint a színes hátterekre régóta készül a Facebook, ezért is jelennek meg egy ideje a rövidebb szövegek nagy betűkkel.
Vagyis készüljünk, lehet, hogy 2017-ben szivárvány borítja el az üzenőfalunkat. Mindenesetre az üzleti profiloknak érdekes opció lehet.

facebook-poszthatterszin-01

facebook-poszthatterszin-02

2. Facebook – Témákat is blokkolhatunk

A jövőben minden jel szerint teljes témákat tilthatunk le üzenőfalunkról. Az Ad Preferences szekcióban eddig leállíthattunk egy-egy érdeklődési kört, most már viszont teljes témakörökkel is megtehetjük ezt. Eddig a Facebook két témakör hirdetéseit tudja blokkolni kérésünkre: a gyermeknevelést és az alkoholt, ám ígéretük szerint hamarosan még több téma érkezik majd.

A Facebook szerint az opció hasznos lehet például olyan családoknál, akik elvesztettek egy gyermeket és nem akarnak gyerekneveléssel kapcsolatos hirdetéseket látni. Az alkoholnál pedig akár az antialkoholistáknál is lehet hasznos a módszer, de egy-egy száraz januárnál is.

facebook-hide-ad-topics

3. Facebook Messenger – Csoportos videóbeszélgetés

A Facebook Messengeren immár akár 50 emberes csoportbeszélgetést is folytathatunk, mellyel a legjobb lett a konkurens Google Hangouts és a Skype között, amik maximum 10-10 embert engednek be egy videókonferenciára.
Az applikációban 6 résztvevőig mindenki kameráját látjuk, felette viszont csak az éppen domináns részvevőjét.

facebook-messenger-unique-art-and-3d-special-effects-01

A Messenger tegnap mellesleg zseniálisan kreatív és egyedi funkciójával már mutatott újat a hétre.

 

Ismét kreatív koppintás a Messengeren – Itt vannak a lencsék!

4. Instagram – Új layout!

Míg türelmetlenül várjuk, hogy az Instagramon végre teljeskörűen megjelenjen a termékmegjelölés, az app addig is gondoskodik róla, hogy a szponzorált tartalmak kevésbé tűnjenek szponzorált tartalmaknak egy kis átrendezéssel.
Az eddig jobb oldalon feltüntetett Sponsored felirat a bal oldalra, a felhasználónév alá kerül, jobb oldalon pedig egy menü gomb jelenik meg, ahol hirdetések esetén a hirdetésekkel kapcsolatos tevékenységeket hajthatjuk végre, egyszerű, felhasználók által feltöltött poszt esetén pedig az eddig megszokott megosztási és jelentési lehetőségekkel találkozhatunk.

instagram-uj-layout

5. Pinterest – Lokális tartalmak kiemelése

A Pinterest az utóbbi időben nagyobb hangsúlyt fektetett arra, hogy különböző országokban leginkább milyen tartalmakat kedvelnek a felhasználók és az oldalak kínált tartalmait nemzetenként eszerint is alakította át – például nagyobb teret kaptak az adott ország nyelvén megjelent posztok, miután azok általában népszerűbbek, mint az idegen nyelvűek. A frissítésnek köszönhetően az amúgy is erőteljesen növekvő Pinterest szép sikereket ért el: felhasználói aktivitása 5-10 százalékkal nőtt.

pinterest-nemetorszag

Forrás:
Social Media Today
The Verge