Az újítások folyamatosan jönnek és jönnek, ezért egy percre sem vehetjük le a szemünket a közösségi médiáról, hogy up-to-date maradjon a tudásunk. Bemutatunk 5 új változást, amit az elmúlt napokban tapasztaltunk a legfontosabb közösségi oldalakon.

1. Jöhetnek az újabb reakciógombok

Bár ezzel már korábban is kísérletezett a Facebook, de hamarosan érkezhetnek a legújabb reakciógombok! Például akár a Halloween tematikával?

2. Új indikátor az Instagramon

A népszerű közösségi oldalon már egy új indikátort tesztelnek, amivel ezentúl bárki profilján láthatjuk, hogy követ-e minket.

3. Új fizetési opciók a Messengeren

A Messenger folyamatosan növekvő felhasználói bázisával kiterjeszti az üzleti lehetőségeket is a legújabb fizetési funkciók kibővítésével.

4. WhatsApp cross-app integráció

A Facebook egyre nagyobb hangsúlyt fektet a cross-app megoldásokra, ezért nem meglepő, hogy egyre könnyebb váltani egyik alkalmazásról a másikra. Eddig például úgy navigálhattunk át Instagramra, hogy el sem kellett hagyni miatta a Facebookot. Most ugyanezt tapasztalhattuk a WhatsApp-on is.

5. Szavazás GIF-ekkel

Ezentúl GIF-eket is használatunk a Facebook-szavazásokon, ami egy érdekes módja lehet az engagement növelésnek az oldalainkon.

Arról, hogy miért hagyják el a fiatalok a Facebookot, itt számoltunk be:

Fogy a fiatal a Facebookon – Mit tehet a hirdető?

 

A legújabb Facebook fejlesztésről pedig itt írtunk:

Már logózhatjuk az értesítéseket Facebookon

Forrás: Social Media Today