Virgil Dobjanschi, a Google Android fejlesztője egy Google+ posztban informálta a közönséget arról, hogy a cég egy Google+ Android frissítéssel jelentkezik, amely – szerinte – 5 olyan elemből áll, amelyet a felhasználók kértek. A bejegyzése szerint a legújabb Android applikáció olyan fejlesztéseket tartalmaz, amelyeket valóban sokan igényeltek. Lássuk, melyek ezek részletesen – írja a The Unwired.

1. A fiók és az oldal közötti váltás sokkal egyszerűbb

Ahogyan a Gmail Android verziójában, mostantól váltani lehet több Google+ fiók között néhány érintést követően (szemben a ki- és újbóli bejelentkezéssel). Továbbá az általad menedzselt Google+ fiókok hasonlóképpen mindig elérhetőek az alkalmazás menüjében.

google_plus_android_update_4.1_a_small

2. A „Google Apps for Business” funkciók teljesen támogatottak

Ha az alkalmazás adminisztrátorod engedélyezte a Google Plust, akkor nyilvánosan oszthatsz meg tartalmat a köreiddel és/vagy azokkal, akik a szervezetedhez tartoznak. Ezen kívül egyetlen pillantással észrevehető, ha valakinek a profilja része az Apps domainednek.

3. A Google Drive fotókhoz és videókhoz hozzáférhetőek a Google Plusból

Ha tárolsz fotókat és videókat a Google Drive – ban, most már megvan a lehetőséged, hogy megtekintsd és megosztd ezeket Google+ – ról (Androidon és a weben). A Drive fotók ráadásul szintén javíthatók és az „Automatikus szuperség” funkciót is alkalmazhatod ezekre.

google_plus_android_update_4.1_c_small

4. A helyszínek megosztása több lehetőséggel

Mától megoszthatod másokkal a pontos tartózkodási helyedet vagy éppen csak azt, melyik városban vagy, és mindezt a köröket használva. Például: a pontos helyszínt megoszthatod a családoddal, míg a kollégáidnak csak azt árulod el, hogy melyik városban jársz. A köröket arra is használhatod, hogy megszűrd, ki jelenik meg a „Helyszínek” („Locations”) térképeden.

google_plus_android_update_4.1_b_small

5. A Messenger távozik, a Hangouts marad

Mivel most már a Hangouts szolgáltatásában lehetőség van az üzenetküldésre és a videóhívásra Androidon, iOS rendszerben és a weben is, a Googel eltávolította a Messengert a Google+ mobil alkalmazásokból (először Androidon, aztán iOS-en). Minden Messenger beszélgetésedet letöltheted (beleértve a szövegeket és a fotókat) a Google Takeout segítségével.

Dobjanschi szerint a frissítések folyamatosan érkeznek a Google Play felületére a következő hetekben, ezért eltarthat egy darabig, míg a te eszközödön is elérhetővé válnak.