Tudod, hogy ott kell lenned Google+-on – mindenki azt mondja, hogy jó a SEO, a networking és a marketing miatt, és folyamatosan érkeznek az új felmérések is arról, hogyan növekszik a felhasználói bázisa. Tehát van egy profilod és használod is. Ám még ha elég aktív is vagy, könnyen lehet, hogy nem veszel észre néhány remek funkciót, ha másért nem is, mert olyan sok van, amit kipróbálhatsz. A SocialMouths jóvoltából most 5 specifikus Google+ funkciót mutatunk Neked!

5_google_plus_features_you_probably_arent_taking_advantage_of

1.”Helper” bővítmény Chrome-ra

Ha webböngészőként már egyébként is a Chrome-ot használod, egyetlen gyors letöltésre vagy attól, hogy használhass egy ingyenes bővítményt, ami könnyebbé teszi a Google+ használatát. A neve Helper („Segítő”) és a következő előnyökkel jár:

  • egyetlen kattintással megosztható a Google+ tartalom Twitteren és Facebookon
  • asztali értesítések az új posztokról
  • könyvjelző funkció a Google+ bejegyzések későbbi elolvasásához

A letöltéséhez menj a Chrome Webáruházba, töltsd le a bővítményt, kövesd a telepítési intrukciókat és máris lesz egy eszközöd az elérésed bővítésére!

helper_for_google_plus

2. Beépített formázási kódok

A Google+ lehetővé teszi, hogy megváltoztasd a posztod stílusát különböző rövid kódokkal, amelyekről eddig talán nem is tudtál. Néhány trükk:

google_plus_formatting_codes

  • Félkövér: Tegyél egy csillagot a szavak elé és után, ha félkövér hatást akarsz kelteni! (pl. *poszt címe*)
  • Dőlt: Tegyél aláhúzást/alsóvonást a szavak elé és egy plusz jelet utánuk, ha dőlt betűket akarsz látni! (pl. _poszt címe+)
  • Áthúzás: Tegyél kötőjelet a szavak elé és után, amelyeket át akarsz húzni egy vonallal! (pl. –poszt címe-)

3. Google+ Ripples, azaz a bejegyzés szemléltetése

Amikor egyértelműen látni akarod, milyen visszajelzéseket kapott a Google+ posztod, méghozzá vizuálisan, próbáld ki a Google+ Ripples funkciót! Menj a posztod jobb felső sarkához, kattints a lefelé mutató nyílra, itt pedig válaszd a „Bejegyzés szemléltetése” (View Ripples) opciót!

google_plus_view_ripples

Ezután a Google+ grafikont mutat majd Neked arról, hogyan terjed a tartalmad, beleértve azt, mely felhasználók osztották meg, lájkolták, és így tovább.

google_plus_ripples

4. Google márkaoldal vizsgálata

Ha tudni akarod, milyen jól teljesít a Google+ oldalad, a Steady Demand eszközre van szüksged. Ezzel az ingyenes Google+ eszközzel begépeled a márkaoldalad URL-jét, majd ingyenes riportot kapsz arról, mit csinálsz jól és rosszul.  A Steady Demand még arra is figyel, hogy összelinkeld a weboldaladat a profiloddal, és azt is ellenőrzi, mennyire ügyesek a posztjaid. Ha megkaptad a mutatók eredményeit, egyértelmű útmutatód lesz ahhoz, miként fejleszd az oldaladat.

google_plus_steady_demand

5. Kikapcsolt Google+ emailek

A Google+ nemrég indított útnak egy új funkciót, amely alapértelmezetten lehetővé teszi bárkinek, aki kapcsolatban áll veled Google+-on, hogy emailt írjon neked a Gmailen keresztül. Néhány felhasználó ezt kényelmesnek érzi, mások óriási biztonsági résnek. Ha Te sem szeretnél élni ezzel a lehetőséggel, jó hírünk van, megteheted.

A Gmail fiókodban kattints a jobb felső sarokban lévő fogaskerék ikonra a beérkező leveleid felett!

gmail_settings

Kattints a „Beállítások” gombra! A következő képernyőn görgess le az „E-mail küldése a Google+-on keresztül” szekcióhoz és változtasd meg a legördülő beállításokat arról, hogy „Bárki a Google+-on” az általad preferált opciódra, ami lehet „Tágabb körök”, „Körök” vagy „Senki”!

email_via_google_plus

Ezután görgess az oldal aljára és kattints a „Változtatások mentése” gombra és már kész is vagy!

Te jössz!

Használtad már ezeket a Google+ eszközöket és funkciókat korábban? Melyik volt új számodra? Milyen más funkciókat találsz hasznosnak?