A Google+ a második legnagyobb közösségi háló a Facebook után, pedig mindössze két évvel ezelőtt indult. Miért vannak tehát annyira összezavarodva a Google+ felhasználók afelől, hogyan használják? A helyzet az ugyanis, hogy ha egy kicsit is hasonlítasz a többségükre, egy kicsit te is összezavarodtál az oldalt illetően. Mit kell tenned? Válaszképp itt egy lista a JeffBullas.com jóvoltából a leggyakoribb felhasználói hibákról a Google Pluson. Vizsgáld meg ezeket a hibákat és kerüld el mindet!

1. Nem optimalizálod a profilodat

A profilod teljes kitöltése az első lépés. Amikor megadod a nevedet, az önéletrajzodat, a fotókat és más információkat, tudatod a többi felhasználóval, hogy ki vagy és hogyan tudnak téged azonosítani. Ez nem csak kapcsolatfelvételre sarkallhat másokat, de a márkádat is erősíti. Hogy a legtöbbet hozd ki a profilodból, optimalizáld az iparágadra nézve releváns kulcsszavak használatával! Hasonlóképpen, illesz be releváns linkeket az „About” oldalon, a bemutatkozástól a „website” szekcióig.

5-Common-Mistakes-to-Avoid-on-Google+-1

Emellett sorold fel az összes oldalt, ahol az írásod vagy tartalmad megjelenik.

5-Common-Mistakes-to-Avoid-on-Google+-2

2. Sosem posztolsz

Akkor kapod a legtöbb figyelmet a Google Pluson, ha rendszeresen posztolsz. A friss tartalom aktuálissá és relevánssá tesz a kapcsolataid hírfolyamában. Ráadásul ez számít a keresőmotor optimalizálás szempontjából is, ugyanis javulnak majd az eredményeid, amikor a felhasználók olyan tartalomra keresnek rá, ami kapcsolódik az általad megosztott bejegyzésekhez.

5-Common-Mistakes-to-Avoid-on-Google+-3

3. Magyarázat nélkül osztasz meg linkeket

Ezzel semmit sem teszel magadért vagy a követőidért. Sőt, valójában úgy fog tűnni, hogy nem teszed jól a dolgodat és nem is érdemes téged követni. Nyilván fontos, hogy a legutóbbi blog bejegyzésed vagy híreid linkjét megoszd – csak bizonyosodj meg róla, hogy sokatmondó szöveget is fűzöl hozzá! Ez interakcióra sarkallja a felhasználókat és több figyelmet vonz a linkjeidre. Érdd el, hogy kattintani akarjanak az olvasók, ahogyan a Social Media Today is teszi:

5-Common-Mistakes-to-Avoid-on-Google+-4

4. Nem veszed észre, mit említenek meg a felhasználók

A Google+ egy közösségi háló – így ha ignorálsz más felhasználókat és csak a saját munkádra fókuszálsz, akkor hibázol. Ráadásuk, ha mások azt látják, hogy téged csak a saját tartalmad promotálása foglalkoztat, elveszítik az érdeklődésüket. Ezért az a legjobb, ha magyarázó szöveggel posztolod a linkeket és reagálsz arra, mit osztanak meg mások.

Amikor valaki téged linkel be vagy említ meg egy posztban, lájkold vagy szólj hozzá!

5-Common-Mistakes-to-Avoid-on-Google+-5

Ha te szeretnéd tagelni valaki más tartalmát, említsd meg az illetőt a posztban, ahogyan a Straight North is teszi:

5-Common-Mistakes-to-Avoid-on-Google+-6

5. Nem használod a Google+ gombot a honlapodon

Amit a Google Pluson posztolsz, az csak az egyenlet egyik fele – a Google+ -nak is meg kell jelennie a weboldaladon. Használj egy gombot vagy egy plugint, mint az „Easy Google+ Widget” vagy a „The Google+ Plugin”, amelyek egyszerűvé teszik a felhasználók számára, hogy megosszák a tartalmadat a hálón.

Így könnyen megtalál a közönséged Google Pluson, csatlakozik a köreidhez és növeli a befolyásodat.

5-Common-Mistakes-to-Avoid-on-Google+-71

Ti követtétek el már valamelyik fent leírt hibát? Van olyan, amelyik ismerősnek tűnik?