A héten jelentette be az Instagram, hogy már 2 millió aktív hirdetőjük van, ráadásul szinte hónapról hónapra növekednek. Mivel a legújabb adatok is azt bizonyítják, hogy érdemes ezen a felületen is hirdetni, ezért bemutatunk 5 olyan ingyenes eszközt és alkalmazást, ami segíthet a marketing tevékenységben.

 

1.  Awario

Ez egy olyan közösségi média monitoring eszköz, ami segít lokalizálni az említéseket kulcsszavak alapján. Ezzel könnyedén kideríthetjük, hogy beszélnek-e Instagramon a márkánkról. Ezzel az alkalmazással azt is láthatjuk, hogy mekkora követői bázissal rendelkezik az a profil, aki említette a brandünket.

2. Buffer

A Buffer alapvetően egy időzítő app, amivel beállíthatjuk, hogy mikor jelenjenek meg a bejegyzéseink. Bár az Instagram esetében ez annyiban másképp működik, hogy ott nem időzíthetünk posztokat, ezért ez az alkalmazás csak emlékeztetőket küld, hogy milyen időpontokon élesítsük a bejegyzést.

3. Simply measured

A Simply measured egy egyszerű közösségi média analitikai eszköz. Ezzel az alkalmazással könnyedén megvizsgálhatjuk, hogy hogyan teljesítenek a tartalmaink Instagramon. Összességében az aktivitásunk eredményességét méri a közösségi oldalon.

4. Crowdfire

A Crowdfire egy olyan alkalmazás, ami segít növelni a követőink számát. Ez az app abban segít, hogy megtaláljuk a megfelelő célcsoportokat, és az alapján kövessük őket, például úgy is, hogy a programmal automatikusan bekövethetjük a konkurens cégek oldalainak követőit.

5. Instagram Insights

Végül az Instagram Insights sokak számára ismerős lehet, de ez az az alkalmazás, ami biztosítja a szükséges adatokat az oldalunk hatékony működéséhez. Ezzel az eszközzel már el lehet kezdeni felépíteni egy ilyen irányú marketingstratégiát. Ez csak a Business fiókok esetében alkalmazható.

Összességében tehát számos hasznos eszköz elérhető, ha az Instagramon is hirdetni akarunk, már csak azt kell eldönteni, hogy milyen célokra fordítjuk ezeket az erőfeszítéseket.

Az Instagram legújabb statisztikáiról itt számoltunk be:

2 millióra ugrott a hirdetők száma Instagramon

 

Az Instagram legújabb fejlesztéséről pedig itt számoltunk be:

Mostantól leállíthatjuk a kéretlen kommenteket Instagramon

 

Forrás: Social Media Today